comScore

Manchester City Manchester City

Manchester City'nin %13'ü satıldı

01 Aralık 2015, Salı 15:09
Manchester City'nin %13'ü satıldı

Çinli yatırımcılar ile dev satış için anlaşma sağlandı.

FutbolArena - Manchester City'nin de içinde bulunduğu City Futbol Grubu hisselerinin %13'lükkısmı Çin Medya Sermaye ve Citic Sermaye şirketlerinin ortaklaşa hareket ettiğikonsorsiyuma 265 milyon İngiliz Sterlini karşılığında satıldı.

City FutbolGrubu'nun sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi iktidar ailesi ferdiolan Şeyh Mansur bin Zayed El-Nahyan idi.

City FutbolGrubu bünyesinde Manchester City'nin yanı sıra New York City Futbol Kulübü,Melbourne City Futbol Kulübü ve Yokohama Marinos'u da barındırıyor.

Şeyh Mansurbin Zayed El-Nahyan'ın sahibi olduğu Abu Dabi United Grup tarafından 2008senesinde 265 milyon Sterlin karşılığında satın alınan Manchester City, başarılıyatırım ve yönetim sayesinde 6 sene sonra aynı rakama kulüp hisselerininyalnızca %13'ünü sattı.

Aslında burakamlardan yola çıkarsak Manchester City'nin temel taşı olduğu City FutbolGrubu'nun 2 milyar İngiliz Sterlini civarı bir değeri olduğu sonucunavarabiliriz.

6 Ay Önce Gelmişler, Selfie ÇekilipGitmişlerdi!

Çinli yatırıcımların oluşturduğu konsorsiyum son 6 aydır busatın alma işlemini başarıyla sonuçlandırmak için yoğun çaba sarfederken, ÇinDevlet Başkanı Xi Jinping de ekim ayında gerçekleştirdiği İngiltere ziyaretininson gününde Manchcester City Futbol Akademesi'ne uğramış, tesisleri gezmiş,yıldız golcü Sergio Agüero ve İngilere Başbakanı David Cameron ile ' selfie 'çekilmişlerdi.

City Futbol Grubu'nun Başkanı Khaldoon El Mübarek ise%13'lük hisse satışı ve Çin'e açılmalarına dair, " Futbol dünyada ve Çin'de enfazla sevilen ve izlenen spor. Futbol pazarı oldukça hızlı, heyecan vericibüyüyor. Bu pazarın en potansiyel noktalarından biri olan Çin'den doğruyatırıcımları bulup, onlarla el sıkışarak faydalanma hedefi güttük." şeklindedemeç verdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!