comScore

Manchester City Manchester City

Yaya Toure geri mi dönüyor?

11 Kasım 2015, Çarşamba 19:16
Yaya Toure geri mi dönüyor?

Manchester City'nin süper yıldızı milli takım geleceğine dair açıklamalarda bulundu

FutbolArena Dış Haberler - Fildişi Sahilleri Ulusal Futbol Takımı ile şubat 2015'te kazanılan Afrika Uluslar Kupası'ndan sonra ülkesinin formasını bir daha giymemiş olan Manchester City'nin dünya çapındaki orta saha oyuncusu Yaya Toure'den milli takım geleceğine dair açıklamalar geldi.
 
32 yaşındaki oyuncu Liberya maç kadrosuna dahil edilmediğini ancak kalbinin takım ile olduğunu ve 2017'de oynanacak olan ve eleme maçları ile 2016'da oynanacak olan bir sonraki Afrika Uluslar Kupası maçlarında aday kadroda hatta sahada yer alacağını umduğunu belirtti.
 
Yaya Toure kimdir?
 
Tam adı Gnégnéri Yaya Toure olan 32 yaşında, 1.89 boy ve 88 kilo ağırlığındaki orta saha oyuncusu futbol kariyerine ülkesi Fildişi Sahilleri'nde, ülkenin köklü ve başarılı kulübü ASEC Mimosas kulübünün altyapısında başladı.
2003 yazında Arsenal tarafından denenmek adına davet edilen Yaya Toure bu deneme sırasında forvet hattında oynatılırken, Arsene Wenger onun kabiliyetini kabul ettiğini ancak onun adına hangi pozisyonun en ideal olduğunu kestiremediğini dile getirmişti.
 
2005 senesinde bir Arsenal efsanesi olan Patrick Vieira'nın veliahtı olarak lanse edilen ve Yunan temsilcisi Olympiakos'a transfer olan Yaya Toure, Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası'nda ölüm grubu olarak adlandırılan ve Arjantin ile Hollanda Ulusal Futbol Takımları'nın da yer aldığı grupta sergilediği performans sonrası Fransız temsilcisi Monaco'ya transfer oldu.
 
Daha sonra başarı dolu geçirdiği 3 sezonluk Barcelona tecrübesi sonrası 2012 yazında 24 milyon Sterlin karşılığında adaya, Manchester City kulübüne transfer oldu. Manchester City kulüp tarihinin yanı sıra dünya futbol tarihinde bonservis bedelinin hakkını fazlasıyla hatta kat be kat veren futbolcuların başında gelen Yaya Toure, İngiliz temsilcisinde 6 sezondur başarıyla forma giyiyor.
 
Futbolculuk kariyerine sayısız kupaları sığdıran ve Fildişi Sahilleri Ulusal Futbol Takımı forması altında 100 maçta 19 gole imza atma başarısı gösteren Yaya Toure, orta sahanın defansif ve hücuma dönük yüzünün yanı sıra maç içerisinde sahanın her yerinde başarıyla görev alabiliyor.
 
Yaya Toure bu sezon Premier Lig'in ilk 12 haftasında 11 maçta görev alırken, 2 gol atıp, 4 gol pası verdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!