comScore

Manchester City Manchester City

Kevin De Bruyne: 'Kendimi daha çok ispatlamalıyım'

15 Ekim 2015, Perşembe 10:52
Kevin De Bruyne: 'Kendimi daha çok ispatlamalıyım'

Manchester City'nin Belçikalı yıldızı Kevin De Bruyne kendine dair açıklamalarda bulundu.

FutbolArena Dış Haberler - Manchester City kariyerine oldukça başarılı bir giriş yapan Belçikalı hücum oyuncusu bu olumlu başlangıca rağmen performansını arttırıp, kalitesini ispatlamak adına çok daha konsantre olacağını dile getirdi.
 
Ülkesi Belçika'nın son 2 maçında da gol atma başarısı gösteren Kevin De Bruyne, Sky Spor mikrofonlarına şu şekilde konuştu:
 
"Şu anda gayet iyi bir formdayım ve goller de buluyorum. Özellikle gol konusunda istikrarlı olmak istiyorum ancak herzaman böyle gol atamayacağımı ben de biliyorum. Ama bu benim için bir problem teşkil etmeyecektir çünkü önemli olan benim gol atmamdan öte iyi performanslar sergilememdir.
 
Manchester'da ki yaşantıma değinecek olursak, şahsen ben mutluyum, ailem de mutlu ve özellikle onların mutlu olması benim için dünyadaki en önemli ayrıntı. Şu an iyi işler çıkarıyorum ancak çok daha fazla iyi işler çıkarmalıyım. Yoğun bir fikstürden geçiyoruz, önümüzdeki ay biraz daha sakinleşeceğiz ve o ara biraz da dinlenme fırsatı bulabileceğimi düşünüyorum. Birazcık da olsa dinlenmem çok daha verimli olmam anlamına gelecektir. "
 
Belçikalı hücum oyuncusuna sol arka adalesinden sakatlanan ve en az 1 ay yeşil sahalardan uzak kalacak olan yıldız golcü Sergio Agüero sorulduğunda ise,
"Kuşkusuz dünyadaki en iyi santraforlardan birisi ve inanılmaz gol pozisyonları yaratabiliyor. Son maçında 5 gol atan bir santraforun eksikliğini mutlaka hissedeceğiz. Onun yokluğunda sahada iyi işler başarmak için uğraşacağız. Tabii ki onun dönüşünde de oldukça mutlu olacağız." şeklinde yanıt verdi.
 
Kevin De Bruyne Kimdir?
 
Manchester City'nin yaz transfer döneminde 55 milyon Sterlin gibi yüksek bir rakam karşılığı kadrosuna kattığı Kevin De Bruyne ülkesi Belçika'nın Ulusal Futbol Takımı formasını 37 kez giydi ve dün akşam (13.10.2015) İsraril karşısında attığı golle toplamda 11 kez de rakip ağları havalandırdı.
 
24 yaşındaki Belçikalı hücum oyuncusu 1.81 boyunda ve 76 kilo ağırlığında.
 
Futbol kariyerine Gent ve ardından Genk altyapısında adım atan oyuncu daha sonra Genk A Takımı'na yükseldi. Burada geçirdiği 3.5 sezonun ardından 2011-2012 sezonu ara transfer döneminin bitimine saatler kala 7 milyon Sterlin karşılığında Chelsea'ye transfer oldu ancak o sezonu Genk forması altında tamamladı.
 
2012-2013 sezonunu ise bu kez Werder Bremen'de geçirdi ve 33 lig maçında 10 gol atma başarısı gösterirken, takım arkadaşlarına yarattığı gol pozisyonları ile ada futboluna artık hazır olduğunun sinyallerini verdi.
 
2013-2014 sezonunda Chelsea'de büyük işler yapması beklenirken çok az forma şansı buldu ve ara transfer döneminde bir kez daha Almanya yolunu tuttu. Kevin De Bruyne'nin Almanya'da ki yeni adresi ise Wolfsburg oldu.
18 milyon Sterlin karşılığı dahil olduğu Alman temsilcisi ile yarım dönem oynadığı ilk sezonunda 16 lig maçında 3 gol atarken, ertesi sezon yani başından itibaren oynadığı sezonda tıpkı Werder Bremen'de olduğu üzere ligde 10 gol atma başarısı gösterdi.
 
Burada da attığı gollerin yanı sıra arkadaşlarına hazırladığı gol pozisyonları, baş döndüren çalımları, kontra ataklardaki etkinliği ve adrese teslim ortaları ile göz kamaştırdı.
 
Kevin De Bruyne'nin Manchester City Grafiği Nedir?
 
Bu sezona yine Wolfsburg forması altında başlamışken, 30 Ağustos 2015 tarihinde İngiltere futbol tarihinin Angel Di Maria'dan sonraki en pahalı transferi ünvanıyla, 55 milyon Sterlin karşılığı Premier Lig'in yolunu tuttu.
 
Premier Lig'de bu sezon 3'ü ilk 11'de olmak üzere toplam 4 maça çıktı ve 3 gol, 2 de gol pası istatistiğine sahip.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!