comScore

Manchester City Manchester City

Premier Lig'de sezon sonu tablosu nasıl oluşur?

09 Eylül 2015, Çarşamba 09:00
Premier Lig'de sezon sonu tablosu nasıl oluşur?

Sky Spor futbol analisti Paul Merson sezon sonuna dair tahminlerini yazdı.

FutbolArena Dış Haberler - Ligde 327 maç Arsenal forması giymiş ve eski bir sağ açık olan Paul Merson, ilk 4 hafta sonrası Premier Lig'in sezon sonunda nasıl biteceğine dair Sky Spor'a bir röportaj verdi. Sky Spor'un futbol analisti olan Paul Merson'ın kendi ağzından yorum ve tahminlerini aşağıda okuyabilirsiniz.
 
"Manchester City benim şampiyonluk adayım. Şu an için hem en iyi takım olarak gözüküyorlar hem de iyi transfer yaptılar. Chelsea de onları zorlayacak ancak 2. bitirecektir. 
Arsenal 3. bitirecektir, kaldı ki onlar zaten 3 ya da 4. bitirmeye alışkınlar.
 
Manchester United için sezon başında çok daha olumsuz bir tablo çizerdim ancak ligi 4. sırada bitirmeyi başarabilirler kanısındayım. Nedeni de özellikle West Ham karşısında izlediğim Liverpool'un gol yollarında zorlanacağı ve 4. sırada bitiremeyeceği kanısına varmam.
Swansea City v Manchester United - Premier League : News Photo
 
Crystal Palace'ın oyun tarzını beğeniyorum ve eğer ki sakatlık problemleri yaşamazlarsa ligi 5. sırada bitireceklerini düşünüyorum. Avrupa'da olmadıkları için ekstradan yorulmayacaklar. Ayrıca oldukça iyi oyunculara sahipler. İnsanlar Palace için bir Liverpool ya da Tottenham Hotspur olmadıkları için zirvede yer alamayacaklarını iddia etseler de, kadronun yarısından çoğu Liverpool yahut Tottenham'da oynayabilecek kapasitede.
 
Liverpool'u Arsenal ile oynadığı maçın ilk yarısında beğendim. Kazanabilirlerdi. Ancak West Ham karşısında hücumda ve gol atmada beceriksizlerdi. Bu yüzden Liverpool 6. olur kanısındayım.
 
Tıpkı Crystal Palace gibi Swansea de sakatlık problemleriyle boğuşmazsa 7. sırada tamamlar. İyi bir ekipler ve futbol oynamayı seviyorlar. Onların da bazı oyuncuları Liverpool yahut Tottenham'da rahatlıkla forma giyebilecek kalitede.
 
Tottenham Hotspur için ligi 8. sırada bitirebilir diyeceğim. Harry Kane üzerinde çok fazla baskı var ve onların mutlak suretle bir golcü almaları gerekir. Saido Berahino'yu transfer ederlerse ligi birkaç basamak daha yukarıda bitirebilirler. Dediğim üzere, Kane üzerinde anormal bir baskı var ve bu baskıyı kaldıramadığından bu sezon henüz gol atamadı.
Tottenham Hotspur v Everton - Premier League : News Photo
 
Sakatlıklarla boğuşan Southampton daha iyi olacak, John Stones'u kadrosunda tutmayı başaran Everton ise Southampton ile 9 ve 10. sıralar için yarışacaktır.
 
Steven N'Zonzi'nin ayrılmasını telafi edemeyen Stoke City'nin dikkatli olması gerekiyor. Ligi 11. sırada tamamlamasını beklediğim Stoke City hücuma top yekün çıkarken, defans ve topa sahip olma konularında ciddi sıkıntılar yaşıyor.
 
Sezon başı küme düşer diye tahmin ettiğim Aston Villa gerek yeni transferleri gerekse mevcut kadrodaki bazı kaliteli isimleri sayesinde 12. sırada bitirecektir.
Leicester fırtına gibi başladı ve küme düşme korkusu yaşamayacaklardır kanısındayım. Bazı sürptiz galibiyetler alacaklardır. Nathan Dyer transferi akıllıca. 
 
Ligi 14. sırada tamamlamasını beklediğim West Ham'da bazı şeyler ters gidiyor. Kazanmaları sürpriz olacaklar maçları kazanıyorlar ancak kendi sahalarında rahatlıkla geçebilecekleri daha alt sıra takımlarına karşı kazanamıyorlar. Tabii burada taraftarlara da önemli bir görev düşüyor, o da sabır..
 
Newcastle United da tıpkı West Ham gibi. Steve McClaren beğendiğim ve kaliteli bir menajer. Bu sezon biraz daha derli toplu gidecekleri ve sezon sonu küme düşmeme mücadelesi içerisinde yer almayacakları kanısındayım. Ama yine de ligi 15. sırada tamamlayabilirler kanısındayım.
Newcastle United v Arsenal - Premier League : News Photo
 
Bournemouth için sezon başında biraz endişeliydim ancak West Ham maçı bu düşüncelerimin değişmesine sebep oldu. Kadrolarında iyi oyuncular var ve bu sezon lige tutunurlar.
17. sıra için adayım ise ligde ucu ucuna kalacağını düşündüğüm West Bromwich Albion. Berahino konusu onları yıprattı ve yıpratmaya da devam edecektir. Kaldı ki iyi transferler de yapamadılar. Bu yüzden işleri zor.
 
Gelelim küme düşme hattına...
 
Köklü bir futbol kulübü olan Sunderland'i Premier Lig'de görmek isterim ancak her sezon son anda lige tutunan ekiplerin bir yerde vadesi doluyor ve düşüyorlar. Bakınız Wigan Athletic örneği..
 
19. sırada tamamlamasını beklediğim Norwich City ise gol atma konusunda oldukça zorlanan bir ekip ve bu konuda fayda sağlayabilecek isimlerden biri olan Bradley Johnson'ın satılması biraz garip.
 
Ligi en dipte bitireceğini düşündüğüm Watford ise Everton deplasmanında oldukça iyi olmasına rağmen tıpkı Norwich gibi gol yollarında sıkıntı çekecektir. Gol yollarında sıkıntı çeken, gol atamayan ekiplerin sonu da hüsran ve ligden düşme olacaktır."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!