comScore

Manchester City Manchester City

Kevin De Bruyne, Manchester City'de

30 Ağustos 2015, Pazar 19:30
Kevin De Bruyne, Manchester City'de

Alman kulübü Wolfsburg, futbolcuları Kevin De Bruyne'ün İngiltere'nin Manchester City takımına transfer olduğunu açıkladı

Bundesliga takımlarından Wolfsburg'ta forma giyen Kevin De Bruyne, İngiltere'nin Manchester City Kulübü'ne transfer oldu. Genç oyuncu 76 milyon Euro (55 milyon Pound) gibi rekor bir ücrete Manchester City'e transfer oldu.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 24 yaşındaki Belçikalı futbolcunun Premier Lig ekiplerinden Manchester City'ye transfer olduğu duyuruldu.

Chealse'den 2014 yılında Wolfsburg'a gelen De Bruyne, Bundesliga'da 73 maçta, 20 gol atarken, 37 de asist yaptı. 

Wolfsburg Kulübü Sportif Direktörü Klaus Allofs sitede yaptığı açıklamada, "Kevin ile çalışmaya devam etmeyi arzu ediyorduk. Kendi isteğiyle Manchester City'ye gitmesine onay verdik. Wolfsburg'ta bulunduğu sürede Kevin tamamen bir profesyonel gibi davrandı ve her şeyini takım için verdi. Kevin'e, Manchester City'de başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Kevin De Bruyne de kısa bir açıklamada bulunarak, "Başarılı ve güzel geçen yıllar için eski kulübüme teşekkür ediyorum. Wolfsburg'u hiç unutmayacağım. Bana burada her zaman destek verildi" diye konuştu.

De Bruyne, Alman Kicker dergisi tarafından yılın futbolcusu ödülüne layık görülmüştü.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!