comScore

Manchester City Manchester City

Mancini'den BOMBA hamle!

29 Ocak 2015, Perşembe 14:36
Mancini'den BOMBA hamle!

Ocak ayındaki ara transfer döneminde önemli isimleri transfer eden Inter Milan teknik direktörü Roberto Mancini, gündemi sarsacak bir açıklamada bulundu.

İtalyan teknik adam, Manchester City'i çalıştırdığı 4 sezonda öğrencisi olan ve birlikte önemli başarılara imza attığı Yaya Toure'ye kancayı taktı.
 
Mancini, Il Giornale gazetesine yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
 
"Yaya dünyanın en iyi futbolcularından biri. İtalya'ya gelirse böyle olmaya da devam edecek. Birçok takımda oynadı. Belçika, Rusya, İspanya ve İngiltere liglerinde mücadele etti. Eksik olan ise İtalya Serie A. Onun için buraya gelmek doğru bir fırsat olur.
 
Yeni bir takım inşa ediyoruz. Ancak takımın çehresini değiştirebilecek futbolcular vardır ve Yaya da onlardan biri. Gelecek sezon bizde olması için çalışıyoruz. Önümüzdeki sezon için 3 şampiyon futbolcu transfer edip kendimizi ispat edeceğiz ve zirve için savaşmaya hazır olacağız."
 
Fildişi Sahilli ortasaha futbolcusu, 2013-2014 sezonunda Premier Lig'de şampiyonluk ipini önde göğüsleyen Manchester City'de, 49 resmi maçta forma giyerken, 24 gol atıp 12 de asist yaparak müthiş bir katkı sağlamıştı.
 
Yaya Toure, Premier Lig tarihinde bir sezonda 20 gol atan ikinci ortasaha futbolcusu olmayı başarmıştı.
 
Manchester City'deki 5. sezonunu geçiren ortasaha futbolcusu, geçtiğimiz günlerde 2014'te de Afrika'da yılın en iyi futbolcusu seçilmiş ve bu ödülü üst üste 4 kez kazanan tarihteki ilk isim olmuştu.
 
32 yaşındaki futbolcunun, Manchester City ile sözleşmesi 2017 yazına kadar devam ediyor.
 
Yaya Toure, 2010 yazında Barcelona'dan 28 Milyon Euro bonservis bedeliyle Manchester City renklerine bağlanmıştı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!