comScore

Lyon Lyon

Lyon forveti derin yara aldı!

08 Ağustos 2013, Perşembe 13:51

Şampiyonlar Ligi playoff turunda Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında yer alan Lyon'un Arjantinli forveti Lisandro Lopez, Katar ekibi Al-Gharafa'ya transfer oldu.

Lisandro Lopez, Lyon forması altındaki son maçını Şampiyonlar Ligi 3. öneleme turunda 6 Ağustos Salı akşamı Grassshoppers karşısında oynarken, Fransız takımı rövanş karşılaşmasında da ilk mücadelede olduğu gibi 1-0'lık skor ile galibiyete uzandı.

Maç sonrasında Arjantinli forvet için gelen transfer teklifini kabul eden Lyon, Lisandro'nun bonservisini Katar temsilcisi Al-Gharafa'ya verdi. Arjantinli forvet hakkında Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas, daha önce yaptığı açıklamada, "Bizim, Şampiyonlar Ligi grup aşamasına kalabilmek için Lisandro'ya ihtiyacımız var ve takımdaki yerini koruyacak" ifadelerini kullanması sonrasında bu transferin gerçekleşmesi, Fransa'da şaşkınlık uyandırdı.

 

2009 yılında Lyon'un Porto'dan renklerine bağladığı Lisandro, geçtiğimiz sezon Fransa 1. Ligi'nde 31 maç oynarken, bu karşılaşmalarda 11 kez gol sevinci yaşadı.

Lyon'daki beklenmedik ayrılık sonrası, Bafitimbi Gomis'in takımda tutulması beklenirken, Lorient'den Jeremie Aliadiere'nin transfer edilmesi de gündeme geldi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!