comScore

Lyon Lyon

Lyon eski günlerine geri dönüyor

11 Ocak 2015, Pazar 23:31
Lyon eski günlerine geri dönüyor

 Fransa Ligue 1'de 2001-2002 ile 2007-2008 sezonları arasına ambargo koyup üst üste 7 kez şampiyon olan Lyon düşüşünün ardından yeniden diriliyor. 

FutbolArena Analiz - Fransa Ligue 1'de 2001-2002 ile 2007-2008 sezonları arasına ambargo koyup üst üste 7 kez şampiyon olan Lyon düşüşünün ardından yeniden diriliyor. 

Yaşadığı 7 şampiyonlukta 3 farklı teknik direktör Paul Le Guen, Gerard Houllier ve Alain Perrin ile çalışan Lyon sonrasında hem transferde önemli isimlerini kaybetmiş hem de çalıştırıcıları Claude Puel ve Remi Garde ile tam olarak aşı tutmamıştı. 
Bu sezona Hubert Fournier yönetiminde girdiler. 47 yaşındaki çalıştırıcı 4 yıl Reims'i çalıştırıp Ligue 1'e taşıdıktan sonra Lyon'un başına geçti ve zorlu dönemeçte büyük bir riks aldı. 

Ancak takım önemli yıldızlarını kaybetmiş, yaş ortalaması çok düşük bir kadroyla mücadele ederken 20. haftada liderliği Marsilya'dan aldı.

Kadrodan son yıllarda Bafetimbi Gomis, Jimmiy Briand, Dejan Lovren, Michel Bastos, Lisandro Lopez, Hugo Lloris, Toulalan, Miralem Pjanic, Sidney Govou, Karim Benzema gibi yıldızlar ayrıldı. Transferde son yıllarda yapılan tek büyük hamle Bordeaux'dan Yoann Gourcuff'un alınması. 
Bu ismin haricinde alt yapıdan A takıma kazandırılan isimlerin yanı sıra düşük bedelle transfer edilen oyuncularla yeni bir kadro oluşturuldu. 

Kalede alt yapıdan çıkan 24 yaşındaki Portekizli Anthony Lopes, defansta PSG'den alınan Bisevac, sağ bek Jallet'nin yanı sıra Bedimo, Kone, Umtiti, orta sahada her ne kadar sakatlığı sebebiyle bu sezon hiç oynamasa da yeteneği göz ardı edilmeyecek bir isim olan Grenier, takımın tecrübelilerinden Yoann Gourcuff, Gonalons, Ferri, Fekir, Tolisso, Mvuemba, forvet hattında takımın en popüler ismi Lacazette ve ''Yeni Benzema'' benzetmesi yapılan Benzia ve Kamerunlu forvet N'Jie öne çıkan isimler. 

Genelde 4-2-3-1 veya 4-3-1-2 dizilişleriyle sahada olan Lyon'da bu sezon Ligue 1'de 20 maçta 19 gol atan Lacazette yıldızlaşırken kanat oyuncuları Ferri ve Fekir, ön libero Gonalons ile stoper Bisevac takımın önemli yapı taşları durumunda. 

Yıldızlarla dolu kadrosuyla PSG'ye, Bielsa'nın çalıştırdığı Marsilya'ya bu gençlerin ağırlıkta olduğu, şimdilik mütevazı denilebilecek ama çok yakında adından söz ettirecek bir kadroyla kafa tutan Lyon'un sezonu şampiyon bitimeyi başarıp başaramayacağı merak konusu. Ancak şimdiden gösterilen performansın çok yakın zamanda hem ekonomik hem sportif başarı olarak kulübü başarılı günlerine döndüreceğinden şüphe duyulmuyor. 


Analiz: Kerim Can Özdal

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!