comScore

Lyon Lyon

Lyon başkanı Aulas'tan şaşırtan açıklama!

17 Mart 2014, Pazartesi 20:13

Hakem hataları kritik bir maçın sonucunu etkiliyor. Ancak maçtan sonra yapılan açıklamalar oldukça insani… 

Fransa 1. Ligi'nde üst sıralar açısından oldukça belirleyici olan mücadelede Lyon ile Monaco karşı karşıya geldi. Maç Monaco'nun 3-2 üstünlüğüyle sonlanırken O.Lyon'un Şampiyonlar Ligi hayalleri iyice zora girdi. Ancak maça damga vuran şey hakem hataları oldu. Özellikle Monaco'nun attığı 2 golde Bulgar golcü Dimitar Berbatov'un ofsayt pozisyonunda olduğu net bir şekilde görülüyordu.

Bu durum, dünyanın her yerinde olduğu gibi ligimizde de sıklıkla karşılaşılan bir olay. Hatta bu tip maçlardan sonra kulüp başkanlarının hakemlere ve federasyona ateş saçan demeçlerine oldukça alışkın olduğumuz söylenebilir. Ancak hakem hatasından canı epey ciddi biçimde yanan O.Lyon kulübünün başkanı Jean-Michel Aulas'ın maç sonu konuşması, alışkın olduğumuz türden değildi.
İşte o açıklama:
"Aynı maçta 3 hakem hatasının olması oldukça nadir bir durum ama hakemlerin de zor koşullar altında çalıştığını biliyoruz. Kolay bir meslek değil. Bence bu oldukça insani bir sorun. Eğer video kullanılırsa, bu tarz tartışmalara gerek kalmaz.”

Lyon başkanının açıklaması gibi, maçın orta hakemi Fredy Fautrel'in maç sonunda yaptığı açıklamaları da hatırlatmakta yarar var. Zira bunlar da “hakemlerimizden” duymaya alışkın olmadığımız türden itiraflar:
"Atılan 3 golde ofsayt var. Bu hataların sorumlusu hakem ekibidir. Ancak iki yan hakemim de soyunma odasında üzüntüden mahvolmuş durumdalar. Bazı pozisyonları süzmek çok zordur. Görüş açısındaki en ufak bir kayma bile hataya sebep olabilir."

3-2′lik galibiyet ile 62 puana ulaşan Monaco lig 2.liğini sağlama alırken, 45 puanı bulunan Lyon 5. sırada yerini korudu. 

Kaynak: (Euro Sport)

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!