comScore

Liverpool Liverpool

Katar sermayesi L'Pool'a da sıçrıyor!

29 Nisan 2013, Pazartesi 05:48

Avrupa futbolunda birçok takıma ciddi finansal yatırımlarda bulunan Katar sermayesi, bu sefer gözünü Premier Lig ekiplerinden Liverpool'a dikti.

Avrupa futbolunda birçok büyük kulübe ciddi yatırımlarda bulunan Katar sermayesi, bu sefer hedefine İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'u aldı.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre Katar'ın önemli telekomünikasyon şirketlerinden Ooredoo, Premier Lig ekiplerinden Liverpool ile anlaşma zemini arıyor.

Daha önceden marka elçisi olarak Barcelona'nın süper yıldızı Lionel Messi ile anlaşan Ooredoo'da yetkililer, Liverpool'a yalnızca sponsor olmayacaklarını belirtirken, Anfield Road'un isminin de yapılacak olası bir anlaşma ile değişebileceğini belirtti.

Al Jazeera'ye konuşan şirketten önemli bir yetkili kişi; "Bizim asıl hedefimiz öncelikle İngiltere'nin mazisi geniş takımlarından biri olan Liverpool'a sadece sponsor olmaktı. Ancak şimdiki hedefimiz Liverpool'a her yönden destek olmak. Bunun içinde stad ismi ve formadaki reklama kadar geniş bir hedef listemiz var. Amacımız Asya'da oldukça sevilen Premier Lig'i bu bölge pazarına açmak. Marka değerimizi futbol vasıtasıyla daha da çok büyütmek istiyoruz" sözlerini kaydetti.

Liverpool'un ise Eylül 2009 yılından bu yana 20 milyon sterlin karşılığında forma sponsoru olan Standard Chartered ile olan sözleşmesinin son 18 ayına girilmesi sebebiyle bu teklife sıcak bakabileceği de haberin detaylarında yer aldı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!