comScore

Liverpool Liverpool

Alan Pardew Benteke'ye ateş püskürdü - Premier Lig Haberleri

07 Mart 2016, Pazartesi 12:03
Alan Pardew Benteke'ye ateş püskürdü - Premier Lig Haberleri

Liverpool'un 90+6'da attığı penaltı tartışma konusu oldu.

FutbolArena - Hafta sonu oynanan Crystal Palace Liverpool maçında ev sahibi ekip 2. yarının hemen başında Joe Ledley ile 1-0 öne geçti. Golden 14 dakika sonra, 62. dakikada Liverpool adına oldukça önemli bir oyuncu olan James Milner 2. sarıdan kırmızı görerek oyundan atıldı.

Crystal Palace'ın 2. golü bulmasını beklediğimiz dakikalarda kaleci Alex McCarthy'nin kendisine atılan bir geri pası uzaklaştırmaya çalışırken ayağının kaymasını iyi değerlendiren Roberto Firmino maçı 1-1'e getirdi.

İlk yarısı oldukça sıkıcı geçen maçın 2. yarısındaki bu olağanüstü hareketlilik ne atılan 2 gol ne kırmızı kart ne de üretilen pozisyonlarla sınırlı kaldı. Verilen 4 dakikalık uzatma süresinin bitimine 5-6 saniye kalmıştı ki, ceza sahasına doğru süzülen Christian Benteke kendini bir anda yerde buldu.

Hakem vermedi, çizgi hakemi penaltı dedi!

Maçın orta hakemi Andre Marriner pozisyonda devam kararı verirken, çizgi hakeminin kendisini uyarması sonucu beyaz noktayı işaret etti.
Crystal Palace'lı oyuncuların uzun süre itiraz ettiği pozisyonun yavaş çekimde tekrarını izlediğimizde Damien Delaney'nin Christian Benteke'ye temas dahi etmediği gerçeğini gördük.

Kendi kazandığı penaltıyı kendisi kullanan Christian Benteke topu ağlarla buluşturdu ve Liverpol önce 1-0 geriye düştüğü, ardından da 1 kişi eksik duruma düştüğü maçı 2-1 kazanma başarısı gösterdi.

Maç bitimi Alan Pardew tepkiliydi!

Maçın bitimi yayıncı kuruluşa konuşan Crystal Palace menajeri Alan Pardew, penaltı pozisyonundaki temasın Christian Benteke'nin düşeceği bir temas olmadığını ifade ederken, Belçikalı golcüyü kendisini yere atmak ve haksız puan kazanmakla suçladı.

Bu mağlubiyet sonrası Crystal Palace'ın Premier Lig'deki galibiyetsizlik serisi 12 maça yükseldi. Christian Benteke ise 715 dakikalık gol orucunu bozdu. Ayrıca Roberto Firmino, 2016 senesinde attığı 7 gol, 4 gol pası yani 11 gollük katkı ile skora en çok katkı yapan oyuncular listesinde zirveye yerleşti.

Maç sonunda Liverpool 44 puanla 7. sıraya yükselirken, Crystal Palace 33 puanda ve 15. sırada kaldı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!