comScore

Liverpool Liverpool

Norwich City 4-5 Liverpool maç özeti ve golleri

23 Ocak 2016, Cumartesi 17:11
Norwich City 4-5 Liverpool maç özeti ve golleri

Uzun seneler unutulmayacak 5-4'lük maçın özeti.

FutbolArena - Maç oldukça yüksek tempoda başlarken, 5. dakika Norwich City'nin yeni transferiSteven Naismith rakip orta saha oyuncusu Lucas Leiva'nın doğrudan ayağınamüdahalede bulunmasına rağmen hakem Lee Mason bu pozisyonu kartsızgeçiştirdi.

 

Norwich City 4-5 Liverpool maç özeti ve golleri


12. dakikada Liverpool'dan Jordan Ibe solkanattan müthiş bir depara kalktı ve rakip savunmacıların arasından topu cezasahası içerisine bıraktı ancak Liverpool'da herzamanki gibi santraforpozisyonunda yine boşluk olduğundan bu etkili pas pozisyona dahi dönüşemedi.

16.dakikada Norwich City defansında Sebastien Bassong'un bir anlık hatasındaRoberto Firmino az kalsın golü bulacaktı.

Veaynı Norwich City savunması bu pozisyondan 2 dakika sonra bu kez de ofsayttaktiğinde yanlışlık yapınca James Milner'ın ara pasında Roberto Firmino birazda şansının yardımıyla Liverpool'u 1-0 öne geçirdi.
Norwich City v Liverpool - Premier League : News Photo

21.dakikada Norwich City savunması bir fahiş hata daha yaptı ancak Liverpool'ungolünde asisti yapan tecrübeli orta saha oyuncusu James Milner inanılmaz uygunbir pozisyonda topu ağlarla buluşturamadı.

25.dakikada ceza sahasının hemen önünden kazanılan serbest atışta Liverpool solbeki Alberto Moreno'nun vuruşu farklı bir şekilde dışarı çıktı.

Dakikalar 29'u gösterirken, Liverpoolsavunmasının 2 dakika boyunca bir türlü uzaklaştıramadığı topta DieumerciMbokani mükemmel bir topuk vuruşuyla Norwich City'nin beraberlik sayısınıkaydetti.

41. dakikada Liverpool savunması bir kezdaha Norwich City korneri sonrası topu uzaklaştıramadı ve Wes Hoolan'ın müthişpasında yeni transfer Steven Naismith aynı güzellikte bir vuruşla takımını 2-1öne geçirdi.
FBL-ENG-PR-NORWICH-LIVERPOOL : News Photo

Norwich City'nin 2-1 üstünlüğü ile biten ilkyarıda dikkat çeken 2 unsurdan ilki mücadele gücünün ve temponun oldukça yüksekolması ile hakem Lee Mason'ın verdiği tartışmalı kararlardı.

Norwich City v Liverpool maçının 2. yarısıuzun seneler unutulmayacak anlara sahne oldu!

Maçın 2. yarısının ilk tehlikelipozisyonunda Dieumerci Mbokani'nin pasında Liverpool kalecisi Simon Mignoletçıkıp çıkmamakta tereddüt edince yeni transfer Ivo Pinto pozisyona girdi ancakçaprazdan oldukça kötü bir vuruş yaptı.

53.dakikada bir kez daha Steven Naismith sahne aldı ve inatla sürdürdüğümücadelesinde takımına penaltı kazandırdı. Norwich City'de penaltı atışınıkullanan Wes Hoolan kötü vurdu ancak top Liverpool ağlarıyla buluştu ve maç3-1'e geldi.
Norwich City v Liverpool - Premier League : News Photo

55. dakikada Liverpool kaptanı JordanHenderson bir kez daha uyuyan Norwich City savunmasının hatasını affetmedi veskoru 3-2'ye getirerek Liverpool'u maça yeniden ortak etti.

59.dakikada ilk hamle Jurgen Klopp'tan geldi ve biraz daha ofansif bir tercihyaparak Jordan Ibe'ın yerine Adam Lallana'yı oyuna dahil etti.

63.dakikada Liverpool çok hızlı çıktı ve Adam Lallana'nın klas pasında RobertoFirmino skoru 3-3'e getirdi.
 
 
Penaltı golünden sonra Liverpool'un git gide artanbaskısını kırmak adına Norwich City menajeri Alex Neill 70. dakikada NathanRedmond ve Wes Hoolan ikilisinin yerine Matt Jarvis ve Martin Olsson'u oyunaaldı.

75. dakikada Norwich City savunması bir kezdaha akıllara zarar bir hata yaptı ve ilk yarıda benzer bir pozisyon yakalayanJames Milner bu kez savunmanın hatasını affetmedi ve bomboş pozisyondaLiverpool'u 4-3 öne geçiren gole imza attı.
Norwich City v Liverpool - Premier League : News Photo

Golden hemen sonra kaptan Jordan Hendersonkaptanlık pazubandını James Milner'a, sahadaki yerini ise santrafor ChristianBenteke'ye bıraktı.

82. dakikada yeni transfer Steven Naismithyerini Cameron Jerome'a bıraktı ve bu değişiklik ile kalan dakikalarda NorwichCity çift forvete döndü.

Maçtaki son oyuncu değişikliğini Liverpoolgerçekleştirdi ve Alberto Moreno yerini Steven Caulker'a bıraktı. 
Bu değişiklik sonrası kalan 5 uzatmadakikasında Emre Can sol beke çekilirken, 90+2'de Sebastien Bassong'un mükemmelvuruşunda maç bir anda 4-4'e geldi.

Tam da maç bitti ve Liverpool yeni senedebir kez daha kazanamadı denilirken sahneye Adam Lallana çıktı. Liverpoolmenajeri Jurgen Klopp'un 4. hakeme uzun süre itiraz ettiği 5 uzatma dakikasınınson saniyelerinde Adam Lallana bu olağanüstü maçtaki son sözü söyledi.
Norwich City v Liverpool - Premier League : News Photo

Norwich City savunmasının uzaklaştıramadığıtopta Adam Lallana'nın golüyle Liverpool uzun seneler unutulmayacak bu maçı 5-4kazanarak 2016 senesindeki ilk Premier Lig galibiyetini aldı.

Maç sonu birçok Norwich City taraftarıgözyaşlarına hakim olamazken, Liverpool maç fazlasıyla da olsa ilk 4 sırayabiraz daha yaklaşmış oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!