comScore

Liverpool Liverpool

Klopp'tan ilginç açıklama! 'Rüzgardan oynayamıyoruz'

31 Aralık 2015, Perşembe 09:14
Klopp'tan ilginç açıklama! 'Rüzgardan oynayamıyoruz'

Liverpool Menajeri Jürgen Klopp, İngiltere'deki hava şartları nedeniyle zorlandıklarını söyledi.

FutbolArena – İngiltere Premier Lig ekiplerindenLiverpool'da Ekim ayından beri görevde olan Jürgen Klopp takımına istikrarkazandırmakta sıkıntı yaşıyor. Ligdeki son maçından da 1-0'lık galibiyetlerleayrılan Liverpool'un oynadığı futbol Klopp'un da beklentileri tam olarakkarşılamıyor.

Alman menajer bu konuyla ilgili ilginç birsaptamada bulundu. Liverpool'daki oyuncuları kendi sistemine adapte etmektezorlanmasını ülkedeki hava koşullarına bağlayan Klopp: "İngiltere'de futbol,Almanya'da oynanan futboldan daha hızlı değil. Belki birkaç fazla sprint vardır.Ama burada farklı bir futbol oynanıyor, kısmen hava koşullarının etkisiyle.İngiltere'de rüzgar bazen çok kuvvetli oluyor. Biz Almanya'da böyle bir durumaalışık değiliz ve bu yüzden burada bazen sahada basit oynamak zorunda kalıyoruz.Stoke'un Manchester United'a attığı ilk gol kuvvetli rüzgarın oyuna etkisi içinharika bir örnek. Yabancı futbolcular bu havaya alışmak zorunda kalıyorlar. Bende kendi stilimi bu havaya uygun hale getirmek zorundayım. Hava şartlarıgenellikle takımı basit oynamak zorunda bırakıyor. Ve İngiltere'de ikinci toplariçin çok fazla mücadele var. Aslında genel olarak çok fazla ikili mücadele var.Bu da maçları biraz daha sertleştiriyor." diye konuştu.

19 hafta sonunda 30 puan toplayan Liverpool ligde7. sırada bulunuyor. Klopp'un öğrencileri bu hafta sonu deplasmanda Bilic'intakımı West Ham ile karşılaşacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!