comScore

Liverpool Liverpool

Liverpool v Leicester City

25 Aralık 2015, Cuma 16:56
Liverpool v Leicester City

Liverpool v Leicester City maçı hangi kanalda? Takımların son durumu nedir?

FutbolArena Analiz - Boxing Day'in en dikkat çekici maçı Premier Lig'in sürpriz lideri LeicesterCity ile Jurgen Klopp yönetiminde çıkış ve istikrar arayan Liverpool arasındaoynanacak.
 
Bu maç öncesi Leicester City 38 puanla zirvede yer alırken, Liverpool ise24 puanla 9. sırada yer alıyor.
 
Leicester City Merseyside sınavlarını başarıyla geçebilecek mi?
 
Hiç kimsenin beklemediği ve tahmin edemeği bir şekilde haftalardır zirveyeoynayan Leicester City geçtiğimiz hafta Everton'ı deplasmanda 3-2 yenmişti. Buhafta ise bir başka Merseyside temsilcisi olan Liverpool'a konuk olacak.
Ev sahibi Liverpool cephesinde işler bir kez daha, yine yeniden yolundagitmemeye başladı. Büyük umutlarla takımın başına getirilen Jurgen Klopp da şuana dek istenilen etkiyi yaratamadı.
 
Sezonun ortasında gelen bir teknik adamı hem transferleri kendisininyapmamış olmasından ötürü hem de sezon öncesi hazırlıkları kendisi yönetmediğiiçin eleştirmek biraz haksızlık olabilir ancak Jurgen Klopp'un Premier Lig'de 9maçta 12 puan topladığı, kovulan Brendan Rodgers'ın ise 8 maçta 12 puantopladığı gerçeğini de yadsımamam gerekir.
 
Sahada oynanan futbol olarak da çok fazla gelişim gösterdikleri söylenemez.Yakın zamandaki 2 örnekten yola çıkacak olursak, West Bromwich Albion maçınınbirçok anında yetersiz kalmaları yahut son Watford maçında adeta tel teldökülmelerinin hiçbir izahı olamaz.
 
Leicester City mucizeyi başarabilecek mi?
 
Leicester City geçen sene Boxing Day dönemine ligin en dibinde girmiştiancak sonradan geliştirdiği takım halindeki hücum ve mücadele anlayışı sayesindePremier Lig'i 14. sırada bitirmişti.
 
Takım özellikle son 9 haftada 7 galibiyet, 1 beraberlik alarak, PremierLig'in son 9 haftası en çok puan toplayan takımı olmuştu.
 
Leicester City cephesinde lige tutunmanın morali yaşanıp, son haftalardayakalanan ivme sayesinde bir sonraki sezona umut dolu bakılırken, menajer NigelPearson'ın oğlunun da içerisinde yer aldığı bir video skandalı, baba Pearson'ınipinin çekilmesine sebep olmuştu.
 
2010 senesinde kulübe büyük bir finansal katkı sağlayan Tayland menşeiliolan The King Power International Group'un sahipleri hem seks skandalı hem deırkçılık içeren bu video karşısında baba ve oğlunu kulüpten uzaklaştırma kararıalmışlardı.
 
Bu ayrılık kararı sonrası takımın başına İtalyan teknik adam ClaudioRanieri getirildi ve ne olduysa bundan sonra oldu.
 
Sezona fırtına gibi giren Leicester City ilk 8 resmi maçında yenilgi yüzüdahi görmezken, 26 Eylül'de Arsenal karşısında alınan 5-2'lik mağlubiyet onlarıdemoralize etmedi ve bu mağlubiyetten sonraki 11 resmi maçta yine yenilgiye uzakbir Leicester City izledik. ( Lig Kupası 4. turunda Hull City karşısında 90dakika 1-1 sonuçlanmıştı ve penaltılarla elenmişlerdi. )
 
Jamie Vardy ve Riyad Mahrez'in özellikle son haftalardaki performansı, kibu ikili 20 gole doğrudan katkı sundular, Avrupa'nın üst düzey liglerinde LionelMessi ve Cristiano Ronaldo'dan sonra gelen en yüksek istatistik konumunda.
 
Sezon başında bahis şirketlerinin 2500 oran verdiği Leicester City'ninşampiyonluk hayali gerçek olur mu bilinmez ama onların şu ana kadar sahadasergilediği performans ve Premier Lig'e bu sezon kattıkları renk şimdiden ayaktaalkışlanmaya değer.
 
Son olaraktan, Premier Lig'i 4. sırada tamamlamak ve Şampiyonlar Ligibileti kapmak için ortalama 72 puan alınması gerektiği bilgisini verelim. Bu dademek oluyor ki, Leicester City kalan 21 maçında 11 galibiyet ve 1 beraberlikaldığı takdirde bu puana ulaşmış olacak.
 

Liverpool v Leicester eksikler

 
Liverpool'un fazlasıyla alarm veren savunmasının biraz daha az hataylaoynayan 3 ismi, Martin Skertel, Joseph Gomez ve Dejan Lovren sakatlıklarındanötürü forma şansı bulamayacaklar.
 
Orta sahanın çalışkan ve tecrübeli ismi James Milner ile hücum silahlarıDanny Ings ile Daniel Sturridge de sakatlıklarından ötürü arkadaşlarını yalnızbıracaklar.
 
Kaleci Simon Mignolet'nin durumu maç saati belli olacak ancak geçtiğimizhafta ilk kez forma şansı bulan kaleci Adam Bogdan'ın hiç güven vermediğiortada.
 
Leicester City cephesinde orta sahanın bir parça daha defansa dönük yüzüDaniel Drinkwater önemli olan tek eksik olarak göze çarparken, sezonun flaşgolcüsü Jamie Vardy'nin de ufak bir sakatlığı var ancak oynamasına engelolmayacak gibi gözüküyor.
 
Muhtemel 11'ler :
 
Liverpool : Mignolet; Clyne, Lovren, Sakho, Moreno; Henderson, Lucas, Can;Lallana, Coutinho, Benteke

Leicester City : Schmeichel; Simpson, Huth, Morgan, Fuchs; Mahrez, King,Kante, Albrighton; Vardy, Okazaki
 
DİKKAT ÇEKİCİ İSTATİSTİKLER :

Bire Bir İstatistikler :
 
Liverpool rakibiyle oynadığı son 6 resmi maçta 4 galibiyet, 2 beraberlikalırken, mağlubiyet yüzü görmedi.
 
Leicester City'nin Anfiel deplasmanında en son galibiyetinde takvimlermayıs 2000'i gösteriyordu.
 
Liverpool
Liverpool, Boxing Day'de oynadığı son 9 maçtan 6 galibiyet, 3 beraberlikaldı. Boxing Day'de en son mağlubiyetlerini 1986 senesinde Manchester Unitedkarşısında almışlardı.
 
Jurgen Klopp geldiğinden bu yana kendi sahaları olan Anfield'ta ki tekgalibiyetleri Swansea City maçında alındı.
Liverpool attığı 20 golle, Premier Lig'in ilk 10 takımının yer aldığı puancetvelinin üst kısmında en az gol atan takım
Premier Lig'de son 14 maçta yalnızca 2 maç kalelerini golekapayabildiler.
 
Leicester City
İngiltere'nin en üst düzey liginde bir önceki Noel'de ligin dibinde olupda, bir sonraki Noel'de ligin zirvesinde olan 3. takım oldular. Burnley(1925-1926) / Norwich City (1987-1988)
 
Geçtiğimiz sene mart ayında Tottenham Hotspur karşısında deplasmanda 4-3yenildikleri maçtan bu yana deplasmanda mağlubiyet yüzü görmediler. ( 8galibiyet, 4 beraberlik )
37 golle ligin en golcü takımı konumundalar ve Premier Lig'de bu sezon hermaç gol atma başarısı gösteren tek takım özelliğini taşıyorlar.
 
Sezonun flaş golcüsü Jamie Vardy bu sezon en çok penaltı kazandıran oyuncu.( 6 )
 
Premier Lig'de kendi aralarında oynadıkları son 3 maç nasılsonuçlandı?
 
Liverpool : 2 (Gerrard 2 [penaltıdan]) v Leicester : 2 (Nugent,Schlupp)
Leicester : 1 (Mignolet [kk]) v Liverpool : 3 (Lallana, Gerrard,Henderson)
Leicester : 0 v Liverpool : 0
 

Liverpool v Leicester City maçı hangi gün, saat kaçta?


Liverpool v Leicester City maçı 26 Aralık cumartesi günü saat 17:00'deoynanacak.
 

Liverpool v Leicester City maçı hangi kanalda?


Liverpool v Leicester City maçı 26 Aralık cumartesi günü saat 17:00'de LigTv3 ekranlarından canlı yayınlanacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!