comScore

Liverpool Liverpool

Watford v Liverpool maçında neler yaşandı?

22 Aralık 2015, Salı 10:03
Watford v Liverpool maçında neler yaşandı?

Maçın teknik analizi ve enteresan istatistikler burada!

FutbolArena Analiz - Sezon öncesi analizlerde 3'ü kiralık olmak üzere Premier Lig'e yükseldikleri ilk sezona 16 yeni oyuncu ile başlayan Watford için hemen hemen herkes lige tutunamaz diyordu. Enrique Sanchez Flores yönetimindeki Watford, bu tahminleri haklı çıkarırcasına Premier Lig'e son derece kötü bir başlangıç yapmıştı ve ağustos ayını galibiyetsiz tamamlarken, sahada sanki maçtan önce bir metro durağından toplanan ve daha önce birlikte oynamamış oyuncular geziniyordu.
 
Ancak ülkelerin ulusal futbol takımlarının mesaisi için verilen ara sonrası Watford lige önce Swansea City galibiyeti ile başladı ve ardından gelen Newcastle United galibiyeti ile bir anda moraller yerine geldi.
 
Enrique Sanchez Flores ve talebeleri Liverpool maçından önceki son 3 lig maçından da galibiyetle ayrılma başarısı gösterirken, son 7 lig maçında tam 5 galibiyet aldılar. Bu 7 maçlık seride aldıkları bir mağlubiyet ise kendi sahalarında Manchester United karşısında birçok gol pozisyonundan yararlanamadıkları gibi maçın bitimine saniyeler kala mağlubiyet golünü kendi kalelerine attıkları maç idi.
 
Liverpool ise Jurgen Klopp'un gelişiyle bir parçacık da olsa silkelenmesine rağmen başta hücum zenginliği olmak üzere sahada yine birçok anda bocalamaya devam ediyordu.
Kendi sahasında zayıf ve kapanan ekiplere karşı zorlanan Liverpool en azından deplasmanlarda daha rahat ve akıcı futbol oynuyor derken, bu hafta sonu itibariyle Watford karşısında bu özelliğini de yitirmişe benziyor.
 
Simon Mignolet'nin sakatlığında kaleyi devralan Adam Bogdan başta olmak üzere tüm Liverpool savunma hattının tel tel döküldüğü maçta Martin Skertel de ilk yarıda sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kaldı.
 
Odion Ighalo'nun devleştiği ve Watford'ın kendi sahasında Liverpool'u 3-0'lık sonuçla hüsrana uğrattığı maç sonrası Watford 28 puanla 7. sıraya kadar yükselirken, Liverpool ise 24 puanda kaldı ve haftayı 9. sırada tamamladı.
 
Enteresan istatistiklere geçmeden önce, Premier Lig'in 17 haftası sonrası, sezon öncesi düşmesine kesin gözüyle bakılan Watford'ın, Louis van Gaal yönetiminde kadrosunda dünyaca ünlü yıldızları barındıran Manchester United'ın yalnızca 1 puan gerisinde olduğu gerçeğini hatırlatmak isteriz.
 
Maça dair enteresan istatistikler :
 
Watford 1987 senesinden bu yana ilk kez İngiltere'de en üst düzey ligde 4 maç üst üste kazanma başarısı gösterdi.
 
Aynı Watford, Premier Lig'e veda ettiği 2006-2007 sezonunda, bu sezon 17 hafta itibariyle topladıkları puanı toplamıştı. (28 puan)
 
Premier Lig'e yeni yükselmiş olan ekipler baz alındığında, Liverpool'un 1993 senesindeki 3-0'lık Newcastle United mağlubiyeti ile birlikte bu mağlubiyet en ağır mağlubiyeti oldu.
 
Watford'ın bir Merseyside ekibine karşı aldığı en farklı galibiyet bu galibiyet oldu.
 
26 yaşındaki Nijeryalı hücum silahı Odion Ighalo son 4 Premier Lig maçında da rakip ağları havalandırırken, Adam Bogdan'ın büyük hatasıyla açılış golünü atan Nathan Ake bu sezon Watford'ın en erken bulduğu gole imzasını atmış oldu. (2 dakika 5 saniye)

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!