comScore

Liverpool Liverpool

Genç oyunculara at benzetmesi

22 Ekim 2015, Perşembe 09:29
Genç oyunculara at benzetmesi

Liverpool'un yeni menajeri Jurgen Klopp'tan tepki dolu bir benzetme geldi.

FutbolArena Dış Haberler - Liverpool'un menajerlik koltuğuna yeni gelen ancak hem Liverpool camiası hem de ada futbol kamuoyunda büyük heyecan uyandıran Alman Jurgen Klopp'tan ilk ciddi çıkış geldi.
 
Liverpool kadrosunda yer alan 18 yaşındaki Jordan Rossiter'ın İngiltere 19 Yaş Altı Ulusal Futbol Takımı ile 6 gün içerisinde 3 maça çıkması ve sakatlanması sonrası Jurgen Klopp, genç takımı çalıştıran Aidy Boothroyd'a olan tepkisini saklamadı.
 
Başarılı Alman menajer, " Rossiter başlı başına ayrı bir hikaye. Bunca yıllık futbol kariyerimde 18 yaşındaki bir oyuncunun 5.5-6 günde 3 maça çıktığını hiç duymadım. İşte bu yüzden de bu oyuncu sakatlandı ve biz o iyileşene dek ondan mahrum kalacağız. Ki muhtemelen bir sonraki milli maç mesaisine dek iyileşemeyecek.
 
Bu konuyla ilgili kiminle konuşmam gerektiğini bilmiyorum ancak mutlaka bir muhatap bulacağımdır çünkü 5 günde 3 maç normal bir durum değil. Ona ihtiyacımız vardı. O genç ve yetenekli bir oyuncu. Onun için ideal olan bizimle olmasıydı ancak bu sakatlığı olması gerekeni engellemiş olacak. Gerek Jordan Rossiter gerekse diğer genç oyuncular futbol adına bizlerin geleceğidir. Eğer onları birer at gibi göreceksek o halde at alalım daha iyi olur kanısındayım. "
 
Jordan Rossiter Kimdir? 
 
Tam adı Jordan Bernard Rossiter olan 1997 doğumlu, 1.78 metre boy, 68 kilo ağırlığındaki İngiliz orta saha oyuncusu Liverpool altyapısında yetişti.
 
23 Eylül 2014'te henüz 17 yaşındayken çıktığı ilk resmi maç olan İngiltere Lig Kupası maçında attığı golle Liverpool tarihinde Michael Owen'dan sonra gol atan en genç 2. oyuncu ünvanına hak kazandı.
 
Her 2 ayağını da başarıyla kullanmasıyla dikkatleri çeken oyuncu, bu sezon Arsenal karşısında 14 dakika görev aldığı maç ile ilk kez Premier Lig'de sahaya çıkmış oldu.
Ayrıca Uefa Avrupa Ligi'nde de 2 maçta toplam 170 dakika sahada kalma başarısı gösteren genç yeteneğin geleceğin yıldızlarından olması bekleniyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!