comScore

Liverpool Liverpool

Premier Ligde haftanın en iyi 11'i

21 Ekim 2015, Çarşamba 19:00
Premier Ligde haftanın en iyi 11'i

Premier Lig'de 9. haftaya damgasını vuran oyuncular kimler?

FutbolArena Dış Haberler - Premier Ligde 9 haftanın en iyi 11'i seçildi.

Kaleci : Simon Mignolet – Liverpool

Bu hafta sonu karşılaştıkları Tottenham Hotspur'ın menajeri Mauricio Pochettino bile maç sonu gerçekleştirilen basın toplantısında " Liverpool'u Mignolet kurtardı. " dedi. İlk yarıda Harry Kane ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Clinton Nije'nin çaprazdan yaptığı şık vuruşta ve maç genelinde yaptığı birçok kritik kurtarışla takımının aldığı 1 puanda başroldeydi.
 
Stoper : Mamadou Sakho – Liverpool

Tottenham Hotspur karşısında kaleci Simon Mignolet devleşirken, defans hattını tek başına toplayan ve birbirinden kritik pozisyonlarda yerinde müdahaleleri ile kalecisinin yükünü birazcık da olsa hafifleten Fransız stoper haftanın en iyilerindendi.
 
Stoper : Jonny Evans – West Brom

Eski bir Manchester Unitedlı olan stoper sakatlık probleminden ötürü sezona geç başlasa da West Brom savunmasında kusursuza yakın oyunlar sergilemeye devam ediyor. Nerede, nasıl hamle yapacağı konusunda müthiş sezgilere sahip olan stoper hava topları ve topu oyuna sokmasındaki başarısıyla da göz kamaştırıyor.
 
Sağ bek: Hector Bellerin - Arsenal

Arsenal'ın 20 yaşındaki sağ beki geçtiğimiz sezon bıraktığı noktadan devam ediyor hatta üstüne kata kata devam ediyor. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, etkili hücum bindirmeleri, savaşmaktan kaçmayan defans anlayışı ile Watford karşısında yine göz kamaştırdı. Bu maçı bir gol pasıyla tamamlarken, dün akşam oynanan Şampiyonlar Ligi maçında da Mesut Özil'e gol pası verdiğini belirtmek gerekiyor.
 
Sol Bek : Marcos Rojo – Manchester United

Takımının sezon öncesi hazırlık kampını kaçırmakla kalmadı, sakatlığından ötürü sezon başındaki birçok maçı da kaçırdı. Ancak Marcos Rojo yılmadı ve yeniden yeşil sahalara dönerek form tutmaya başladı. Ander Herrera'nın golü öncesi uygulanan çok kritik bir avantaj kuralı ile sol kanatta topla buluşup, olağanüstü bir orta ile gol pası vermekle kalmadı, tüm maç boyunca hücumda etkili, savunmada ise Aaron Lennon'a nefes aldırmayan sağlam bir görüntü çizdi.
 
Orta Saha : Ander Herrera – Manchester United

Fiziksel olarak yeterliliğe sahip bir Ander Herrera'yı izlemek herzaman zevk veriyor. Formda bir Ander Herrera'yı izlerken bir Manchester United efsanesi olan ' Kızıl Prens ' lakaplı Paul Scholes'u anımsamamak elde değil.
26 yaşındaki İspanyol orta saha oyuncusu bu hafta defansa katkısının yanı sıra hücumda sıkça boy gösterdi ve bir de gol atma başarısı gösterdi.
 
Orta Saha : Emre Can – Liverpool

Brendan Rodgers döneminde defansın çeşitli bölgelerinde oynatılan ve ciddi anlamda hatalara imza atan 21 yaşında Emre Can için orta sahanın defansa dönük tarafında oynaması halinde çok daha başarılı olacaktır tezi bir kez daha doğrulandı. Tottenham Hotspur maçında rakip hücumlara karşı bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji ile ilk müdahaleleri yaparken, hücuma çıkışlarında maç sonuna doğru sol kanatı etkili kullanırken, ceza sahası çevresinde etkili toplar dağıttı.
 
Sağ Açık : Moussa Sissoko – Newcastle United

Newcastle United'a 2013 seneside 1 milyon Sterlin gibi oldukça cüzzi bir rakama gelen Fransız orta saha oyuncusu sağ kanatta oyuna başladığı maçlarda sürati, adam geçebilme yeteneği ve attığı öldürücü paslarla çok daha iyi işlere imza atıyor. Bu haftayı sağ kanatta ve tam 3 gol pasıyla geçti.
 
Sol Açık : Georginio Wijnaldum – Newcastle United

Newcastle United'ın bu sezon Premier Lig'de aldığı ilk galibiyete kanat oyuncuları damgasını vurdu diyebiliriz. Sağ açık Moussa Sissoko'nun 3 gol pasıyla oynadığı maçta, sol açık Georginio Wijnaldum ise tam 4 gol atarak bu haftanın tartışmasız en iyi oyuncusu olmayı fazlasıyla haketti.
Newcastle United tarihinde Premier Lig'de bir maçta 4 ve üzeri gol atan tek oyuncu efsanevi kaptan ve büyük golcü Alan Sharer iken, bu unvanın artık bir ortağı daha var.
 
Forvet : Jamie Wardy – Leicester City

28 yaşında, kendi halinde ve mütevazi bir forvet oyuncusu. Bu sezon için tek yaptığı gol atmak. 9 Premier Lig maçı ve tam 9 gol atan Jamie Wardy, Haftanın En İyi 11'i listelerine girmeye devam ediyor.
 
Forvet : Wilfried Bony – Manchester City

Sergio Agüero'nun yokluğunda acabalar ve soru işaretleriyle dolu bir Manchester City forvet hattında yine potansiyelini gösteren ve 2 gol 1 gol pasına imza atan Wilfried Bony'nin daha çok dakika alması halinde daha başarılı işlere imza atacağına birçok futbol otoritesi emin.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!