comScore

Liverpool Liverpool

Brendan Rodgers'a teklifler geliyor

15 Ekim 2015, Perşembe 15:49
Brendan Rodgers'a teklifler geliyor

Liverpool'dan ayrılan Brendan Rodger'ın ismi birçok takımla anılıyor.

FutbolArena Analiz - Liverpool'da geçen kupasız 3,5 sene sonrası oldukça fazla eleştiri alsa da hala birçok kulübün gözü Brendan Rodgers'ın üzerinde. Örneğin ligde oldukça zor günler geçiren Aston Villa'da Tim Sherwood'un koltuğu sallantıda ve bu pozisyon için Brendan Rodgers'ın ismi fazlasıyla dillendiriliyor.
 
Liverpool gibi dünyaca ünlü bir kulübü çalıştırdıktan sonra küme düşmeme mücadelesi veren Aston Villa'nın başına geçmesi onun kariyerinde bir düşüş olarak nitelendirilecek olsa da 3,5 sene boyunca tek bir kupa dahi kazanamamış olması onun daha büyük kulüplerin listesinden çıkmasına sebep oluyor.
 
İspanyolca konuşabilen ve hatta Liverpool günlerinde Jose Enrique, Alberto Moreno, Suso, Javi Manquillo gibi oyuncularla İspanyolca anlaşan teknik adam, 2014 senesinde İspanyol AS gazetesine verdiği demeçte bir gün İspanya'da bir takım çalıştırmak istediğini dile getirmişti.
 
Bu da akıllara Valencia'da ismi sıkça tartışılan bir başka genç teknik adam Nuno Espirito Santo'nun yerine Brendan Rodgers'ın gelebileceği yönünde düşünceler getiriyor.
 
Ve son olarak bu yaz 2016 Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterecek olan İngiltere Ulusal Futbol Takımı'nın başındaki 68 yaşındaki Roy Hodgson'dan boşalacak olan koltuğa Brendan Rodgers'ın getirilebileceği yine kulislerde konuşulanlar arasında.
 
Roy Hodgson'ın klasik İngiliz futbolu anlayışından ödün vermemesi ve kadroda Raheem Sterling, Jordan Henderson, Daniel Sturridge gibi Brendan Rodgers'ın Liverpool'dan yakınen tanıdığı isimlerin olması bu ihtimali güçlendiren etkenlerden.
 
Brendan Rodgers Kimdir?
 
Çocukluk döneminde bir defans oyuncusu olarak futbola başlayan ancak henüz 20 yaşındayken genetik bir diz probleminden ötürü futbolu bırakmak zorunda kalan Brendan Rodgers, İspanya'da futbol ve menajerlikle ilgili teknik konularda seminerlere katıldı.
 
Henüz 23 yaşındayken Reading kulübünde altyapıda çeşitli görevler aldı. Kuzey İrlandalı teknik adam için Jose Mourinho'nun yeri oldukça başkadır. Tıpkı kendi gibi futbolculuk kariyeri yok sayılacak kadar az olan Jose Mourinho, takvimler 2004'ü gösterirken Brendan Rodgers'a Chelsea kulübünde genç takımın koçluğu görevini verdi. 
2004'te ki bu atılım sonrası yalnızca 2 sene sonra Chelsea Rezerv Takımı'nın hocası olma başarısı gösterdi. 
 
Chelsea'de Jose Mourinho, Avram Grant ve Luiz Felipe Scolari gibi menajerlerle çalışma fırsatı bulan Kuzey İrlandalı menajer, 24 Kasım 2008'de ilk menajerlik deneyimi için Şampiyona takımlarından Watford'a imza attı.
 
Küme düşme potasında bulunan Watford'ı ligde tutan Brendan Rodgers, Watford taraftarlarının hem sitem hem de teşekkürleri arasında 2009'un temmuz ayında ilk göz ağrısı olan Reading kulübünün menajerlik koltuğuna oturdu.
 
Swansea City ile Bir İlke İmza Attı! 
 
2010 yazında adı Roberto Mancini yönetimindeki Manchester City teknik kadrosuyla anılan Brendan Rodgers ani bir kararla Swansea City ile sözleşme imzaladı.
Swansea City ile ilk sezonunda Premier Lig'e yükselme adına oynanan play-off final maçında ilk göz ağrısı ve bir önceki kulübü Reading'i Scott Sinclair'in yıldızlaştığı maçta yenerek Premier Lig'e çıkmaya hak kazandı.
 
Bu zafer aynı zamanda bir Galler takımının ilk kez Premier Lig'de oynama hakkı kazanması anlamına geliyordu.
 
' Total Futbol ' Anlayışı
 
Brendan Rodgers yönetimindeki Swansea City, Premier Lig'de ki ilk sezonunu 11. sırada tamamlama başarısı gösterirken, ' total futbol ' anlayışını mükemmele yakın bir şekilde sahaya yansıttılar. O sezon oynadıkları futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandılar. 
 
Dar alandaki kısa - seri paslaşmaları, ofansa yatkın futbolları ve takım olarak savunma yapıp, yine takım olarak hücuma çıkmalarıyla bir Barcelona olmasalar da, onların bir nevi alt lig temsilcisi olarak, Barcelona B diyebileceğimiz bir takım olmuşlardı.
 
Liverpool Dönemi
 
1 Haziran 2012'de Kenny Dalglish'ten boşalan Liverpool menajerliğine getirilen Brendan Rodgers ilk sezonunu 61 puan ve 7. sırada tamamlarken, özellikle iç saha maçlarındaki tutukluğu nedeniyle çok fazla eleştirilmişti.
 
2013-2014 sezonunda ise Liverpool'un Premier Lig'de ki ilk şampiyonluğuna çok yaklaşan Brendan Rodgers ve talebeleri bitime yalnızca 3 maç kala yaptıkları akıl almaz hatalarla bu fırsatı kaçırıyorlardı. Ki bundan sonraki tüm dönemler adeta bu travmanın etkisiyle başarısızlıkla geçince Kuzey İrlandalı teknik adamın Liverpool macerası da sona eriyordu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!