comScore

Liverpool Liverpool

Graeme Souness, Liverpool teknik direktörü hakkında konuştu

02 Ekim 2015, Cuma 19:11
Graeme Souness, Liverpool teknik direktörü hakkında konuştu

Liverpool'un eski futbolcusu ve teknik direktörü Graeme Souness Liverpool'un güncel durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu

FutbolArena Dış Haberler - Graeme Souness pazar günü Everton ile Liverpool arasında oynanacak olan Merseyside Derbisini Liverpool kazanacak olsa dahi, bu galibiyetin Brendan Rodgers üzerindeki baskıyı hafifletmeyeceğini iddia etti.

Graeme Souness bu iddiasını dayandırdığı gerçek olarak, Liverpool camiasının bu büyük derbiden önce büyük resme baktığını ve bunun da Premier Lig'de ilk 4'e girerek, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak olduğunu söyledi.
 
Liverpool cephesinde işler bu sezon da yolunda gitmezken, kritik oyuncularının sakatlığının yanı sıra özellikle yaz transferlerinin oldukça eleştirilmesi, Brendan Rodgers'ın canını fazlasıyla sıkıyor.
 
Graeme Souness tüm bu konuları şu şekilde yorumladı;
 
"Brendan Rodgers'ın yaz transferleri konusunda oldukça büyük sorumlulukları ve bu doğrultuda hataları var. Keza kurmak istediği kadro ve oyuncu tercihleri konusunda da büyük hataları var. Yeni transferlerden Roberto Firmino'ya sorsanız 10 numara oynamayı tercih eder ancak o pozisyonda Philippe Coutinho var. Danny Ings'e sorsanız ileri uçta oynamak ister ancak o da kanatta oynatılıyor. 
Transfere harcanan paralar sonrası bu paraların ödendiği oyuncuların sergileyeceği performanstan bizzat hoca sorumludur. Çünkü bu oyuncuları alan ve oynatan hocanın kendisidir. 
 
Liverpool cephesinde işler bu denli karışıkken, pazar günü derbiden alınacak iyi bir sonuç Brendan Rodgers üzerindeki baskıyı hafifletmeyecektir. Bu derbiden alınacak bir galibiyet elbetteki büyük bir kazanç olacaktır ancak büyük resmi değiştirmeyecektir.
 
Büyük resim ile kastım, Liverpool taraftarlarının bir derbi galibiyetinden çok daha büyük hedeflere dair galibiyetler almasıdır. Bu da Şampiyonlar Ligi demek oluyor. Büyük resim, önümüzdeki 6-7 aylık dönemde Liverpool'un yeniden ilk 4 içerisinde yer alması ve Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmesi anlamına geliyor. Kaldı ki Liverpool bunu fazlasıyla hakediyor." 
 
Graeme Souness Kimdir?
 
1977-1984 seneleri arasında 359 resmi maçta Liverpool forması giyen ve 1991-1994 seneleri arası Teknik Direktör olarak Liverpool'da çalışan Graeme Souness, Teknik Direktörlük döneminde Liverpool ile İngiltere Federasyon Kupası'nı kazanma başarısı gösterdi.

Tam 365 gün başında kaldığı Galatasaray'da da 'bayrak dikme' olayıyla anılan olaylı Türkiye Kupası maçında, finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek bu kupayı kazanma başarısı göstermişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!