comScore

Liverpool Liverpool

'Otoparktan topladığınız 11 alakasız adam'

25 Eylül 2015, Cuma 14:23
'Otoparktan topladığınız 11 alakasız adam'

Çalkantılı günler geçiren Liverpool'a dair BBC futbol uzmanından çarpıcı yorum.

FutbolArena Dış Haberler - Liverpool formasını 1981-1988 seneleri arasında 356 kez başarıyla giyen dönemin savunma oyuncusu, son senelerin BBC futbol uzmanı olan Mark Lawrenson'dan eski kulübüne dair çarpıcı açıklamalar geldi.
 
Liverpool'da bu sezon eleştiri oklarının hedefi olan ve koltuğu ciddi anlamda sallanan menajer Brendan Rodgers için önümüzdeki 10 günün çok kritik olduğunu belirten usta futbol yorumcusu, Premier Lig'de oynanacak Aston Villa ve Everton maçları ile Uefa Avrupa Ligi'nde ki Sion maçının önemini vurguladı.
 
Liverpool bu sezon Premier Lig'e 2 galibiyetle başlamıştı ancak sonrası gelen 6 resmi maçta yalnızca 3 lig aşağıda olan Carlisle karşısında oynanan Lig Kupası eleme maçında penaltı atışları sonrasu galibiyet alabildi.
 
Söz konusu 2 galibiyette de Stoke City karşısında sahada oldukça kötü oynayan Liverpool bitime dakikalar kala Coutinho'nun müthiş füzesiyle 3 puanı alırken, Bournemouth karşısında çok net bir ofsayt golü ile 1-0 kazanmıştı.
 
Mark Lawrenson bu kötü gidişatı takımın karakterini sahaya yansıtamamasına, irade gösterememesine bağlıyor. Lawrenson, Chelsea menajeri Jose Mourinho ve Newcastle United menajeri Steve McClaren'in de koltuklarının sallandığını ancak Brendan Rodgers için durumun çok daha vahim olduğunu belirtiyor. Usta yorumcu, Liverpool'un 10 günlük sürede öncelikle Aston Villa karşısında galip gelmesi daha sonra ise derbide Everton'ı mutlak yenmesi gerektiğinin altını çiziyor.
 
Lawrenson sözlerine şu şekilde devam etti;

"Pazar günü Norwich karşısında takım oyunu ve sahadaki denge idealdi. Sol ve sağ kanattan geliştirilen hücumlar, forvet hattındaki uyum sezon geneline göre çok daha başarılıydı.
 
Ancak Carlisle karşısında tam zıttı yaşandı. Ritm, uyum ve herhangi bir oyun planı yoktu.
 
Bu performans kabul edilebilir, açıklaması olabilecek bir performans değil. Takım birbirinden alakasız idi ve sahaya karakterlerini yansıtamadılar.
 
Nasıl bir futbolla olduğu hiç önemli değil, Liverpool'un maç kazanması gerekiyor. Ancak Liverpoollu oyuncuların sahadaki hal ve hareketlerine bakınca sanki maçtan önce bir otoparktan toplanmış, birbirini ilk kez gören oyunculardan oluştuğu izlenimine kapılıyorsunuz.
 
Tribünler de bu gidişattan fevkalade olumsuz etkilenmişe benziyorlar. Son Carlisle maçında gayet ilgisiz ve hissiz bir tribün atmosferi vardı. Ne ıslık, ne tezahurat ne de alkış vardı. Tribünlerdeki insanlar koltuklarında duyarsız ve duygusuz bir şekilde maçı izlediler.
 
Halbuki Anfield'ın ambiansını, itici gücünü çok iyi bilirsiniz. Ancak artık tribünleri dolduran insanların kafaları birçok soru işaretiyle dolu. Liverpool'a ne olduğunu, kulübün nereye yol aldığını, tek hedeflerinin ligi 4. bitirebilmek olduğunu sorgulamaya başladılar ve saha ile temasları da kopmaya başladı."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!