comScore

Liverpool Liverpool

2 Başarılı İnsan 1 Hikaye: Steven Gerrard – Jose Mourinho

15 Eylül 2015, Salı 11:18
2 Başarılı İnsan 1 Hikaye: Steven Gerrard – Jose Mourinho

Steven Gerrard yazdığı kitabında Jose Mourinho'ya özel bir yer ayırdı.

FutbolArena Dış Haberler - Liverpool'un yakın tarihine damga vurmuş olan efsane kaptan Steven Gerrard'ın ' My Story' ( Benim Hikayem ) adlı kitabında çok çarpıcı makaleler var. Bunlardan bir tanesi de kendisini 2005'te Chelsea kadrosuna katmak için yoğun çaba sarfeden Jose Mourinho ile ilgili.
 
Steven Gerrard ' Benim Hikayem ' isimli kitabında yaptığı açıklamalarda, kendisinin herşeyiyle Liverpool'a ait olduğunu, Kırmızılar'ın onun genlerine işlediğini ve Chelsea'de kendini yabancı hissedeceğini vurgularken, bunları izah ettiği Jose Mourinho'nun da kendisini anlayışla karşıladığını söyledi. Jose Mourinho'nun kendisine her daim samimi ve ikna edici şekilde yaklaştığını ifade eden efsanevi kaptan, onun tarzını, özellikle oyuncularıyla olan iletişimde tercih ettiği yöntemleri çok beğendiğini belirterek, birçok oyuncusunun onun uğruna ölebileceğini iddia etti. Buna örnek olarak da Inter Milan ile kazandıkları Şampiyonlar Ligi Kupası sonrası gerçekleştirdiği vedada birçok oyuncunun yaşadığı duygusal ve travmatik anları gösterdi.
 
Hatta bu örneği bir adım daha ileri götürerek, Rafa Benitez için oyuncuların asla böyle duygular yaşamayacağını ancak Jose Mourinho için yaşanıldığı kıyaslamasını yaptı.
 
Steven Gerrard kitabındaki açıklamarına şu şekilde devam etti;
 
"Ortada bir gerçek varsa o da Mourinho'nun üstün taktik anlayışının dünyadaki her takımı yenebilecek kadar iyi olmasıdır. Evet bazen o da başarısız olabiliyor ama savaşmaktan asla yılmıyor ve eninde sonunda yine kazanan taraf oluyor. Çünkü kendisi doğuştan gelen bir kazanma yetisine sahip.
 
İşte tam da bu noktada bence onun Liverpool'u çalıştırması gerektiğine inanıyorum. Liverpool için tam da aranılan isimdir. Liverpool taraftarları da onu benimseyecek, kabullenecek ve sahiplenecektir. Zaten kendisi de bana herzaman taraftarlarımızdan etkilendiğini dile getiriyordu.
 
Jose Mourinho sadece Liverpool için değil, İngiltere Ulusal Futbol Takımı için de biçilmiş kaftan idi. 2004 ya da 2006 turnuvalarında, Beckham, Scholes, Owen, Terry, Neville, Rooney, Campbell, Ferdinand, Lampard, Cole, Gerrard ve bu kaliteki oyunculara onun menajerlik yaptığını hayal etsenize? En kötü ihtimalle 1 finalimiz olacağına eminim. "
 
Bu 2 başarılı spor adamının hikayesini ilginç bir anıyla noktalandıralım. 29 Mart günü Liverpool'un sahası olan Anfield'da oynanan bir yardım maçında John Terry, Steven Gerrard'ın eline bir kağıt tutuşturur. Bu kağıt bizzat Jose Mourinho tarafından yazılmıştır ve içinde, 
 
"Değer Steve, biliyorum henüz hiçbirşey sona ermedi ancak ben yine de seni ait olduğun kulüpte gerçekleştirdiğin bu muazzam kariyerinden ötürü tebrik etmek isterim. Ayrıca senin gibi bir oyuncuya sahip olamamanın ve senin çıkardığın müthiş işleri menajerin olarak görememenin üzüntüsünü yaşıyorum. 
 
Üçüncü değineceğim nokta ise arkadaşlarınla, ailenle ve bir parçası olduğun Liverpool camiası ile geçireceğin her günün tadını çıkarmaya devam et.
 
Dördüncü ve sonuncu söylemek istediğim ise aslında en önemli olanıdır. Her daim mutlu olman ve hayatın boyunca, çocuklarınla birlikte hep gülmeni temenni ediyorum.
 
Saygılarımla, Jose Mourinho.. "

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!