comScore

Liverpool Liverpool

Değişen ofsayt kuralı, değişmeyen hakem hataları

18 Ağustos 2015, Salı 18:00
Değişen ofsayt kuralı, değişmeyen hakem hataları

Dün oynanan Liverpool – Bournemouth maçında yine hakem kararları gündemdeydi.

FutbolArena Dış Haberler - Premier Lig'in 2. haftası kapanış maçında dün akşam Liverpool kendi saha ve seyircisi önünde ligin yeni ekiplerinden Bournemouth'u Christian Benteke'nin tek golüyle geçti.
 
Ancak maç sonucundan öte hakem kararları, özellikle Liverpool'un golü gündeme damgasını vurdu. Fifa yeni oyun kuralları doğrultusunda bu sezondan itibaren ofsayt kuralını da değiştirmişti. Yenilenen kurala göre eskiden pasif durumda denilen oyuncu artık ofsayt sayılacaktı. Dün akşam ki maçta da Jordan Henderson'ın ortasında Philippe Coutinto topa dokunamamasına rağmen ofsaytta idi ve bu top ofsaytta olmayan Christian Benteke'nin vuruşuyla ağlara gitti.
 
Yalnızca bu gol değil, maç 0-0 iken Bournemouth'tan Tommy Elphick'in ağlara giden kafa vuruşu oldukça tartışmalı bir faul kararı sonrası geçersiz sayıldı.
 
Durum böyle olunca Bournemouth menajaeri Eddie Howe bu kararların affedilemez hatalar olduğunu vurgularken, söz konusu hakem hatalarının onların puan kaybetmesine sebep olduğunu söyledi. 
 
Eddie Howe hakemler hakkında çok fazla konuşmak yerine onlarla bire bir dialoğa gireceğini çünkü işlerinin gerçekten zor olduğunu kabul ettiğini dile getirirken, bu tarz kritik kararlar esnasında yardımcılarından destek alması gerekliliğinin önemini vurguladı.
 
37 yaşında Eddie Howe şu an menajerleriğini yaptığı Bournemouth'un altyapısından yetişen, hem futbolculuk hem de menajerlik kariyerinde 2'şer ayrı dönem bu kulüp için hizmet etmiş bir spor adamı. 
 
12.000 kişilik stadları olmasına rağmen 125 senelik bir kulüp olan Bournemouth'u tarihinde ilk kez Premier Lig'e çıkaran Eddie Howe, son 20 senesi iflas ve mali çöküşlerle geçen kulübünü Premier Lig'de tutmak için fazla mesai harcaması gerekecek gibi gözüküyor

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!