comScore

Liverpool Liverpool

40 milyon Euro'yu ver Benteke'yi al

29 Mayıs 2015, Cuma 09:52
40 milyon Euro'yu ver Benteke'yi al

Aston Villa Menajeri Tim Sherwood, Liverpool'un transfer etmek istediği Christian Benteke'nin kontratında, yüklü bir serbest kalma maddesi olduğunu açıkladı. Sherwood, Liverpool'un 40 milyon euroluk sözleşme fesih bedelini ödeyip ödemeyeceğini ise bilmiyor.

Premier Lig'de sezona, sakatlıkların da etkisiyle çok kötü başlayan Christian Benteke, takımın başına Tim Sherwood'un geçmesiyle patlama yapmıştı. Sherwood'un hücuma dayalı oyun sisteminde, çok başarılı bir performans gösteren Benteke, son 12 maçta 12 gol atmıştı.

Belçikalı forvet, geçen sezon gol bölgelerinde çok etkisiz kalan Liverpool'un 1 numaralı transfer hedefi konumunda. Aston Villa Menajeri Sherwood, Arsenal ile oynayacakları Federasyon Kupası finali öncesi, Benteke'nin kontratında, yüklü bir serbest kalma maddesi olduğunu ilk kez açıkladı.
Sherwood bu nedenle, gitmek istemesi halinde, golcü oyuncuyu ellerinde tutamayacaklarını ifade etti. Söz konusu sözleşme fesih bedeli tam 40 milyon euro. Liverpool'un, forvetlerinin geçen sezonki performansı gözönüne alındığında bu bedeli ödeyebileceği ifade ediliyor. Sherwood ise Benteke'den, hedeflerini Liverpool'dan daha yüksek tutmasını istedi.

Benteke'nin, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yıldızlaşabileceğini vurgulayan Sherwood; "Ben Benteke'nin yerinde olsam, şampiyona sona ermeden Liverpool gibi bir kulübe gitmezdim" dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!