comScore

Liverpool Liverpool

Steven Gerrard'ın son günü

16 Mayıs 2015, Cumartesi 09:14
Steven Gerrard'ın son günü

Liverpool efsanesi, büyük kaptan Steven Gerrard, ABD yolculuğu öncesi kendi stadı Anfield ve kendi taraftarı önüne bugün son kez çıkıyor.

FutbolArena Dış Haberler - Yaklaşık 17 yıl önce ilk Anfield stadına çıktığında 18 yaşında olan Steven Gerrard bugün 6012 gün sonra profesyonel futbolcu olarak son kez kendi sahasına çıkıyor. Bu sezon ortasından Amerika MLS ligi takımlarından LA Galaxy'den gelen teklifi kabul eden Gerrard, kariyerinde ilk kez başka bir kulüp takımı forması giyecek. 
 
Liverpool formasını 708 resmi maçta giyen, bu maçlarda 185 gol atan ve 10 kupa kazanma başarısı gösteren büyük kaptan maç öncesi yaptığı açıklamada, ‘' Palace maçını büyük bir heyecanla bekliyorum. Anfield'de oynayacağım son maçımı kazanarak veda etmek istiyorum. Hele bir de gol atarsam bu harika olur. ‘' şeklinde konuştu. Bundan 6012 gün önce bir Blackburn Rovers maçında oyuna sonradan girerek ilk kez Anfield çimlerine ayak basan oyuncu kariyeri boyunca en büyük mutluluğu İstanbul'da 2005 yılında oynanan Şampiyonlar ligi finalini kazanarak yaşadı. 38 Kez İngiltere A milli takım kaptanlığını da yapan Gerrard, 114 kez giydiği A milli takım formasıyla, Peter Shilton ve David Beckham'ın ardından en çok A milli olmuş 3. oyuncu durumunda. Gerrard, Liverpool kariyeri boyunca 115 farklı takıma karşı mücadele ederken, en çok golü Aston Villa (13) takımına attı. Deneyimli isim 8 kez de yılın takımı içerisinde olmaya layık görüldü. 
 
Bugün tsi 19:30'da başlayacak olan Crystal Palace maçı öncesi, sırası ve sonrasında Anfield tribünleri ile birlikte Gerrard'da büyük bir duygu yoğunluğu yaşayacak. 

Haber: Cem DÖNMEZ
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!