comScore

Liverpool Liverpool

Balotelli yine rahat durmadı

09 Mart 2015, Pazartesi 15:50
Balotelli yine rahat durmadı

Milanlı Muntari'nin performansını ırkçı göndermeyle eleştiren Kuzey Birliği Partisi lideri Salvini'ye Balotelli'den cevap geldi.

İtalya'nın futbol ve siyaset camiasının ünlü isimleri ırkçılık polemiğine girdi.

İtalya'da yıllarca endüstrileşmiş zengin kuzey bölgelerinin güneyden ayrılması tezini işleyen, göç, AB, İslam karşıtı tezleriyle bilinen ve son dönemde merkez sağ parti olma rolüne soyunan Kuzey Birliği Partisi'nin (Lega Nord) lideri Matteo Salvini'nin, dün taraftarı olduğu Milan'ın Ganalı oyuncusu Sulley Muntari'yi ırkçı göndermeyle eleştirmesi yeni bir tartışma başlattı.

Milan'ın sahasında Verona ile son dakikada penaltıdan yediği golle 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Salvini'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabına, "İyi çalışan göçmenler, her zaman hoşgeliyorlar. Buradan hareketle Muntari evine dönebilir" yazmasına, İngiltere'nin Liverpool takımında forma giyen İtalyan golcü Mario Balotelli'den yanıt geldi.

Eski takım arkadaşı Muntari'ye sahip çıkan Balotelli, Instagram hesabından yaptığı yorumda, "Bu kişi, bu söylediklerinde ciddi mi, hem de bir politikacı. Öyleyse bana oy verseniz daha iyi" diyerek Salvini'ye göndermede bulundu.

Balotelli'nin bu yorumuna cevap veren Kuzey Birliği Partisi lideri, Balotelli'nin siyasete girecekse seçime de girmesini isteyerek "Bence Balotelli'nin İtalyan sahalarından uzakta olması daha iyi. Eğer siyasete girmesi de futbolculuğu gibi olacaksa girmesin daha iyi" dedi.

Radio Padania'ya konuşan Salvini, Muntari için de görüşlerini yineleyerek, "Muntari'yi futbol oynarken görmek beni rahatsız ediyor çünkü onda futbol yeteneği yok. Sarışın ve mavi gözlü de olsa bu aynı olurdu


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!