comScore

Liverpool Liverpool

Liverpool, Southampton'ı 2-0 yendi

22 Şubat 2015, Pazar 20:08
Liverpool, Southampton'ı 2-0 yendi

Hafta içi Beşiktaş'a konuk olacak olan Liverpool, zorlu Southampton deplasmanından istediğini aldı.

Premier Lig'in 26. haftasında Liverpool, Southampton deplasmanından 2-0'lık galibiyetle dönmeyi başardı.

Liverpool'un golleri Coutinho ile genç yıldız Raheem Sterling'in ayağından geldi.
Tempolu başlayan maçın henüz 3. dakikasında orta sahada topla buluşan Coutinho, yaklaşık 30 metreden müthiş bir vuruşla topu filelere gönderdi.

Golün ardından Southampton kontrolü eline aldı. Kırmızı beyazlılar Pelle ve Elia ile gole çok yaklaştı fakat aradıkları golü bir türlü bulamadı.

İlk yarının kalan dakikalarında Southampton daha etkili oynamasına rağmen Liverpool, Coutinho'nun attığı müthiş golle soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya da pozisyonlarla başlayan taraf Southampton oldu. Pelle ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarının ilk 10 dakikasında net gol fırsatını değerlendiremedi.

Southampton'un baskısı üzerinden atan Liverpool, üst üste pozisyonlar bulmaya başladı.

Maçın 73. dakikasında Southmapton savunmasının art arda yaptığı hataların ardından topla buluşan Sterling, düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 0-2

Zorlu mücadelenin son bölümünde Southhampton tüm riskleri almasına rağmen Liverpool  sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Premier Lig'de üst üste ikinci maçından da galibiyetle ayrılan Kırmızılılar, puanını 45'e çıkararak Tottenham'ın üstünde 6. sıraya yerleşti.

Liverpool, 26 Şubat Perşembe günü İstanbul Olimpiyat Stadyumu'nda Beşiktaş' ile UEFA Avrupa Ligi rövanş mücadelesine çıkacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!