comScore

Liverpool Liverpool

Emektar futbolcuların yeni adresi Amerika

12 Ocak 2015, Pazartesi 11:40
Emektar futbolcuların yeni adresi Amerika

Dünya futboluna damga vurmuş emektar yıldız isimlerin yeni adresi Amerika Birleşik Devletleri oldu. İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool'un efsane kaptanı Steven Gerrard, futbol hayatını önümüzdeki sezondan itibaren Amerika'da sürdürecek.

Zaman Gazetesi'nden Hüseyin Gülşen'in haberine göre 16 yıldan beri Liverpool forması giyen 34 yaşındaki Gerrard, Los Angeles Galaxy ile anlaştı. 18 aylık sözleşme bedeli olarak 8 milyon Euro kazanacağı belirtilen Gerrard, yolu ABD'ye düşecek son isimlerden. Yetenekli oyuncudan önce Avrupa'nın önemli liglerinde boy gösteren birçok yıldızın yeni emeklilik adresi Amerika olmuştu. Şimdiye dek kariyerinin son birkaç yılını Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'da geçiren futbolun popüler emektarları, bu kez rotalarını Amerika Ligi (MLS)'ne çevirdi. Avrupa ve dünya futboluna damga vurmuş Pele, Cruyff, Beckenbauer, Matthaeus, George Best, Müller, Hristo Stoichkov gibi ünlü simalar, MLS'de mücadele etti.

Manchester United ve Real Madrid efsanesi David Beckham da 2007'de ABD'nin yeşil sahalarına adım atmıştı. 30 yaşında Real Madrid'den ayrılan İngiliz orta sahanın, Los Angeles Galaxy ile yıllık 50 milyon dolarlık sözleşme imzalaması dünya futbolunda büyük yankı uyandırmıştı. Arsenal ve Barcelona'daki performansıyla adını dünyanın sayılı golcüleri arasına yazdıran Thierry Henry ile Milan ve İtalya futbolunun unutulmaz savunmacılarından Alessandro Nesta ise futbolu uzak kıtada bırakanlardan.
Chelsea taraftarlarının kalbinde yer edinen Frank Lampard da gelecek sezondan itibaren MLS izleyicilerinin karşısına çıkacak. Şampiyonlar Ligi tarihinde 74 gollü Lionel Messi'nin ardından kaydettiği 71 golle en skorer ikinci isim olan İspanyol forvet Raul Gonzalez, kariyerinin belki de son kontratını New York Cosmos ile imzaladı. Beşiktaş'ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaştığı Tottenham'ın dünyaca ünlü eski iki forveti Robbie Keane ile Jermain Defoe aktif futbol yaşantısını MLS'de sürdürenlerden. 1,5 yıllık Galatasaray macerasının ardından Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Chelsea'ye geri dönen Didier Drogba'nın da yeni sezonda ABD'ye transferi şimdiden yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!