comScore

Liverpool Liverpool

Emre Can'dan bomba iddialar!

13 Ekim 2014, Pazartesi 17:31

Emre Can, Liverpool'un resmi internet sitesine samimi açıklamalarda bulundu.

Yaz döneminde 12 Milyon Euro karşılığında Bayer Leverkusen'den Liverpool renklerine bağlanan Emre Can, Eylül ayında Avrupa U-21 eleme grubundaki Almanya-Romanya maçında ayak bileğinden ciddi biçimde sakatlanmıştı.
 
6 haftalık tedavi sürecinin sonuna yaklaşan 20 yaşındaki futbolcu, Premier Lig'deki Manchester City ve Tottenham maçlarında toplam 46 dakika forma şansı bulabilmişti.
 
Genç ortasaha futbolcusu, Liverpool kulübünün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
 
"Sakatlık sonrasında çok fazla çalıştım ve iyiye doğru gidiyorum. Sezon öncesi hazırlık kampında da birkaç problem yaşamıştım ve ardından Milli takımla 2 maça çıktım ve sakatlandım.
 
Yeniden sağlığıma kavuşup daha güçlü bir şekilde döneceğim. Kulüp için savaşacağım. Tüm takım arkadaşlarımla birlikte her maçı kazanmaya çalışacağız. Yüzde yüzümü ortaya koyacağım.
 
City ve Tottenham maçlarında çok iyi değildim çünkü baldırımda sorun vardı. Bu yüzden de yüksek tempoda bir şeyler yapmak zordu. İyileştiğimizde daha iyi performanslar gösterme şansım olacak. Buna gerçekten çok eminim.
 
Adapte olmamda ve burayı evim gibi hissetmemde takım arkadaşlarımın yardımı çok oldu. Liverpool taraftarı da mükemmel ve çok çabuk uyum sağladım. Takım bir aile gibi ve kulübümüz harika. Bunu gelir gelmez anlayabiliyorsunuz. Kendimi evimde gibi hissediyorum.
 
Liverpool kulübünün büyüklüğünü anlatmak çok zor. Amerika'daki sezon öncesi hazırlık kampında, dünyanın her tarafında inanılmaz derecede Liverpool taraftarı olduğunu fark ettim."
 
Premier Lig ile Bundesliga'da oynanan futbolun farklılıklarından da bahseden Emre, "İngiltere'de her zaman yüksek tempo var ve gerçekten nefes alacak zaman bulamıyorsunuz. Almanya'da ise pasa dayalı ve daha sakin bir oyun var" şeklinde konuştu.
 
Geride kalan sezonun başında Bayern Münih'ten 4.4 Milyon Pound karşılığında Leverkusen renklerine bağlanan ortasaha futbolcusu, kırmızı siyahlılarda 39 resmi maça çıkarken, 4 gol atıp 5 de asist yaptı.
 
Frankfurt doğumlu olan ve 15 yaşında Bayern Münih kulübünün çatısı altına giren Emre, 2012-2013 sezonunda ligde 4 maçta forma giyip 1 gol atmış ve Almanya Kupası'nda da 2 maçta sahaya çıkması şansı bulmuştu.
 
Bayern Münih B takımında ise 31 maçta görev alan ve 3 gol atan Emre, 2011 Dünya U-17 Şampiyonası'nı üçüncü bitiren Almanya Milli takımının kaptanlığını yapmış ve yarı finalde harika bir solo gole imza atmıştı.
 
A Milli takım olarak Almanya'yı seçen ancak henüz bu rüyasına kavuşamayan Emre Can, Markus Babbel, Dietmar Hamann, Karl-Heinz Riedle, Christian Ziege ve Samed Yeşil'den sonra Liverpool kulübünün tarihteki 6. Alman futbolcusu olmuştu.
 
Uzun boyu, gücü ve dengesiyle çok yönlü bir ortasaha futbolcusu olan Emre, etkili kullandığı sol ayağı sayesinde sol kanatta da görev alabiliyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!