comScore

Liverpool Liverpool

Bir hakem krizi de İngiltere'de! Webb..

17 Şubat 2014, Pazartesi 12:30

Son haftalarda Spor Toto Süper Lig'in gündemini hakem kararları meşgul ederken bir benzer durum da Premier League'de yaşandı.

Arsenal'ın, Liverpool'u 2-1 yenerek rakibini FA Cup'ın dışına ittiği ve bir üst tura yükseldiği mücadelede geceye damgasını vuran olay, Howard Webb'in Liverpool lehine es geçtiği iddia edilen penaltı oldu.

Mücadelenin 65. dakikasında, Liverpool forması giyen Luis Suarez'in, Chamberlain'in müdahelesi ile ceza sahası içinde yerde kalması sonrasında Liverpoollu futbolcular ve kulübe penaltı bekledi. Ancak karşılaşmanın hakemi Howard Webb aynı görüşte olmadı ve devam dedi.

Liverpool, Arsenal karşısında 2-1 gerideyken yaşanan bu pozisyon sonrası, Ada basını pozisyonun net bir penaltı olduğunu dile getirirken, Liverpool cephesinden de deneyimli hakeme tepki geldi.

"BARİZ PENALTIYDI!"

Mücadele sonrası açıklamalarda bulunan Liverpool teknik direktörü Brendan Rodgers, "Howard Webb, pozisyonu çok net görebilecek konumdaydı ve pozisyon bariz penaltıydı. Hakemin bu kararı dengemizi bozdu" dedi.

Rodgers ayrıca, "Bu saatten sonra bir şeyi değiştirmeyecek ama bu penaltının neden verilmediğini gerçekten merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

HAKEMLERİN ÜZERİNDE KARA BULUTLAR

Howard Webb'in Ada basınında geniş yer bulan ve tartışılan bu kararı akıllara son haftalarda Spor Toto Süper Lig'de hakemlerin çaldığı ve oldukça tartışılan düdükleri getirdi.

20. haftada Fenerbahçe-Sivasspor mücadelesindeki tartışmalı penaltı pozisyonu, 21. haftada Beşiktaş-Bursaspor maçında Ersan Gülüm'ün oyundan atılması ve son olarak yine 21. haftada oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşaspor karşılaşmasında sarı-lacivertli ekibin attığı ikinci golün ofsayt olduğu iddiaları gündemi bir hayli meşgul etmişti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!