comScore

Liverpool Liverpool

MAÇ ÖZETİ | Liverpool, Arsenal'i parçaladı!

08 Şubat 2014, Cumartesi 16:42

İngiltere Premier Ligi'nde Arsenal'i konuk eden Liverpool, sahadan 5 gollü galibiyetle ayrıldı.

İngiltere Pmier Ligi'nin 25'inci haftasında Liverpool ile Arsenal karşı karşıya geldi. Anfield Road'da oynanan maçı ev sahibi Liverpool 5-0 kazandı.
Liverpool 1 ve 10. dakikalarda Martin Skrtel, 17 ve 52'inci dakikalarda Raheem Sterling ve 20'inci dakikada Daniel Sturridge ile farklı galibiyete koştu. Arsenal'in tek sayısı 69'uncu dakikada penaltıdan Mikel Arteta ile geldi.

 
Arsenal'in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, varlık gösteremediği bu maçta gelen 2 gol öncesi topu kaptırarak ilk hatayı yapan isim oldu.
 
Haftaya lider giren Arsenal, bu sonuçla 55 puanda kaldı. Liverpool ise 50 puana yükseldi. Liverpool gelecek hafta Fulham'a konuk olacak. Arsenal ise sahasında Manchester United'ı ağırlayacak.
 
İKİ TAKIM DA İDEAL 11'LERİYLE
 
Liverpool maça kalede Mignolet, sağ bekte Flanagan, sol bekte Cissokho, stoperde Kolo Toure ve Martin Skrtel, önlerinde Gerrard ve Henderson, daha ofansif bir şekilde Coutinho, Sterling ve Sturridge, forvette ise Suarez görev aldı.
 
Arsenal'de kalede Szczesny, sağ bekte Sagna, sol bekte Nacho Monreal, stoperde Mertesacker, merkezde Arteta ve Wilshere, önlerinde Mesut, kanatlarda Oxlade-Chamberlain ve Cazorla, forvette ise Giroud görev aldı.
 
LIVERPOOL MAÇ BAŞLAMADAN ATTI
 
Maçın ilk saniyelerinde Suarez ile Merteacker arasında geçen pozisyon sonucu hakem Martin Oliver düdüğünü çaldı. Topun başına Gerrard geldi ve ortaladı, daha 1 dakika dolmadan Skrtel'in kafası geldi ve Liverpool 1-0 öne geçti. Liverpoolu bazı oyuncuların pozisyonlarının ofsayt olduğu itirazı geldi ama sonuç değişmedi.
 
ARSENAL NEFES ALANA KADAR DÖRT
 
Arsenalli oyuncular ilk dakikalarda gelen golün moral bozukluğunu atlatamadan, 10. dakikada Gerrard kornerde topun başına geldi, Skrtel vurdu, fark 2 oldu. Arsenal'in toparlanma çabalarıyla geçen birkaç dakikanın ardından 17'de, hızlı çıkan Liverpool, Luis Suarez'in pasında Sterling'in boş kaleye yuvarladığı şutla skoru 3-0 yaptı. Anfield'da bu golün sevinci bitmeden, 20'inci dakikada Sturridge farkı 4'e çıkardı. Mesut, bu dakikalarda yenen 2 golde topu kaptıran ve hatayı yapan isim oldu.
 
Arsenalli oyuncular ve menajer Arsene Wenger, dördüncü golün ardından adeta çöktü. Londra temsilcisinde oyun disiplini kalmadı, dağıldılar. Liverpool arka arkaya pozisyonlar bulmaya devam etti. Arsenal'i adeta perişan ettiler ancak hem 4 golün getirdiği rahatlama hem de bir miktar rehavetin neticesinde farkı daha da trajik boyuta çekemediler.
 
LIVERPOOL 5 YAPTI
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına Brendan Rodgers ve Arsene Wenger, ilk yarıdaki 11'leriyle başladı.
 
Arsenal daha derli toplu ve agresif bir şekilde başladı. Liverpoollu oyuncular karşılarında, farklı bir Arsenal görünce geri çekildi ve bu dakikaları gol yemeden, savunma güvenliği ön planda geçirdi. Arsenal'in pamuk ipliğine bağlı bu oyunu, 52'te Raheem Sterling'in 2, Liverpool'un 5'inci golüyle dağıldı.
 
ŞEREF GOLÜ GELDİ
 
Arsenal tamamen dağılmış ve demoralize bir oyun oynamaya başladı. Takımının herhangi bir karakter ortaya koyamadığını gören Arsene Wenger, 60'da Giroud-Podolski, 61'de Mesut-Rosicky ve Monreal-Gibbs değişiklikleri yaptı. Mesut oyunda kaldığı 61 dakika boyunca hiçbir varlık gösteremedi. Değişikliklerin ardından Arsenal, biraz daha dirençli bir oyun oynamaya başladı. 69'da Arteta'nın penaltı golü geldi.
 
Kalan 20 dakika boyunca Arsenal topu ayağında tutup, orta sahaya hakim olan taraf olsa da maçın kontrolü tamamen Liverpool'daydı. Arsenal tehlikeli pozisyon bulmakta zorlanırken, topun kontrolü kendilerinde olmamasına rağmen Liverpool, kontraataklarla çok daha rahat ve daha fazla pozisyon buldu.
 
Son 20 dakikası seyir zevki açısından düşük bu mücadele, 5-1 Liverpool üstünlüğüyle sona erdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!