comScore

Liverpool Liverpool

Lugano'dan şaşırtan Suarez ve Anelka açıklaması

01 Şubat 2014, Cumartesi 16:41

Uruguaylı futbolcu, vatandaşı Suarez ve takım arkadaşı Anelka'ya sahip çıktı. 

FutbolArena - İngiltere Premier Lig'in 24. haftasında sahasında Liverpool ile karşılaşacak West Bromwich'te takımın Uruguaylı savunma oyuncusu Diego Lugano mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu.

Milli takımdan arkadaşı Luis Suarez'e haksız eleştiriler yapıldığını düşünen Lugano: "Luis'e her maçta şiddetli müdahaleler yapılıyor ama bu Premier Lig'in en iyi futbolcusu olduğundan. Luis'e bunları yapıyorlar çünkü biliyorlar ki o sıkı bir futbolcu ve o müdahaleden sonra da ayağa kalkıp tekrar o defans oyuncularıyla yüzleşecek. Luis ligin en iyi oyuncusu. Hatta benim West Bromwich'teki takım arkadaşlarım bile ondan imzalı forma almamı istediler. Hala Luis'in iyi bir insan olup, olmadığı konusunda şüpheleri olanlar var. Her zaman söylediğim gibi bazı rakip futbolcularla kötü olaylar yaşadı diye o kötü bir insan olarak değerlendirilemez. Bunlar onun kişiliğiyle ilgili hiçbir şeyi ortaya koymaz. Onun gibi savaşan, rakiplerine sorunlar çıkaran ama kendi takım arkadaşlarını da bir aslan gibi koruyan bir futbolcunun benim takımımda olmasını isterdim. Luis her maçta sert müdahalelere maruz kalıyor ve İngiltere'de kimse bundan bahsetmiyor. Ama saha içinde rakibinize kötü bir söz sarf ederseniz, tıpkı Luis'in yaşadığı gibi, cezalandırılıyorsunuz. Bu da İngiliz kültürünün bir parçası. Futbolcu olarak bunlara alışmanız gerekiyor." diye konuştu.
Lugano, West Bromwich'teki takım arkadaşı Nicolas Anelka'nın federasyondan ceza almasına sebep olan gol sevinciyle ilgili de açıklamalar yaptı. Tecrübeli savunmacı: "Anelka'nın da o hareketi için cezalandırılmasına şaşırdım. Anlamını bilmiyordum, ona sordum, oda bana Fransız komedyen bir arkadaşı için yaptığını söyledi. Ama İngilizleri biliyorsunuz. Bu tür konularda pek hoşgörülü değiller. Suarez'in yaşadığı olayı da göz önüne aldığımızda bence Anelka ve Suarez'i cezalandırıyorlar çünkü onlar dünya klasında futbolcular." dedi.

Lugano ayrıca idmanlarda Anelka'ya defalarca sert müdahaleler yaptığını ve hiçbirisinde kendisine kötü bir karşılık vermediğini ifade etti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!