comScore

Juventus Juventus

Şampiyonluk boş tribünler önünde mi kazanılacak?

22 Nisan 2013, Pazartesi 00:26

Serie A'da Juventus'un Milan'ı ağırladığı karşılaşmaya ırkçılık olayı damga vurdu. Eğer ceza gelirse siyah-beyazlı kulüp bir sonraki iç saha maçını seyircisiz oynayabilir.

33. hafta mücadelesinde evinde Milan'ı 56. dakikada Vidal'ın penaltı golüyle 1-0 mağlup eden Juventus bitime 5 maç kala en yakın rakibi Napoli ile arasındaki 11 puanlık farkı korumuş oldu. Ancak karşılaşma öncesinde Milan'lı Boateng'e yönelik çıkarılan ırkçı sesler İtalyan devinin başına iş açabilir. 

Maç öncesinde Juventus'un taraftar gruplarından Drughi yaptığı açıklamada üyelerini ırkçı tezahüratlar yapmamak, ırkçı sesler çıkarmamak konusunda uyarmıştı. Ama iki takım ısınmak için sahaya çıktığında Juventus'lu bazı taraftarlar Boateng'e yönelik olarak maymun sesleri çıkardı. Bunu duyan Ganalı oyuncu da parmağıyla taraftarlara 'sus' işareti yaptı. Stadda da taraftarlara bu davranışı sürdürmemeleri için anons yapıldı.
Son 5 haftaya 11 puan farkla giren Juventus büyük ihtimalle 35. haftada evinde Palermo'yu ağırladığı karşılaşmanın sonunda şampiyonluğunu garantileyecek. Ama Boateng'e yapılan ırkçılık nedeniyle bu maçın seyircisiz oynanma ihtimali var. 

İtalya Serie A'nın 34. haftasında ise Juventus, Torino ile karşılaşacak. 11 puan arkasındaki Napoli de Pescara deplasmanına gidecek.

SAHAYI TERK ETMİŞTİ
Milan'ın Ganalı orta saha oyuncusu Boateng daha önce de ırkçılığa maruz kalmıştı. Pro Patria ile oynanan hazırlık maçında tribünlerden gelen seslere sinirlenen Boateng yaşananlara çok büyük tepki göstermiş ve sonrasında sahayı terk etmişti.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!