comScore

Juventus Juventus

Lazio 0-1 Juventus

21 Ocak 2016, Perşembe 00:30
Lazio 0-1 Juventus

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lazio, İtalya Kupası çeyrek finalinde Juventus ile karşılaştı. 

FutbolArena Analiz - UEFA Avrupa Ligi 2. Tur maçında temsilcimiz Galatasaray ile karşılaşacak olan Lazio, İtalya Kupası çeyrek finalinde Juventus ile karşı karşıya geldi. 


Lazio - Juventus maçı özeti ve golü: (Lazio - Juventus kaç kaç? Maç sonucu?)


İlk yarısı 0-0 biten mücadelede Juventus rotasyon ağırlıklı bir kadro ile çıkarken, Lazio ise as takıma yakın bir ilk 11'le sahadaydı. Mücadele Juventus'un golüne kadar ortada geçiyordu. 66. dakikada Simone Zaza'nın direkten dönen şutu, İsviçreli sağ kanat oyuncusu Stephan Lichtsteiner'in önüne düştü ve Lichtsteiner'in vuruşunu 26 yaşındaki Arnavut kaleci Etrit Berisha kurtarsa da topu içeriden çevirdiği için hakem gol kararı verdi ve bu gol Juventus'a turu getirdi. Kalan dakikalarda Lazio rakip kaleye gitmek istese de hücumda hiçbir yaratıcılık gösteremediler ve savunmada da konsantrasyon hataları yaparak pozisyon verdiler. Sonradan oyuna giren Mandzukic ve Dybala'nın şutlarını kurtaran Berisha farkı önledi ama Lazio elenmekten kurtulamadı. Formda Juventus bu skorla altlig takımı Alessandria, Milan ve İnter'den sonra yarı finale yükselen son takım oldu. 

Galatasaray'ın rakibi Lazio ne durumda?


Lazio'nun geçen sezonki yükselişi bu yıl son buldu. Geçtiğimiz sezonu 3. sırada bitiren Lazio Bayer Leverkusen'e elenip Şampiyonlar Ligi vizesi alamamıştı. Sezona iyi bir başlagıç yapan başkent temsilcisi ilk 7 haftada 5 galibiyet 2 mağlubiyet ile 3. sıradaydı ancak ne olduysa bundan sonra oldu. Art arda puan kayıpları yaşayan Lazio 16. hafta itibariyle 12. sıraya kadar gerilemişti. Son 5 lig maçında yenilmese de 3 beraberlik alan Lazio kısmen yükselişe geçmiş ve 20. hafta itibariyle 9. sıraya kadar ilerleyebilmişti
Lazio ara transfer döneminde Lyon'dan 32 yaşındaki stoper Milan Bisevac'ı renklerine bağladı ve Bisevac bu maçta 90 dakika forma giydi. Juventus maçında bir diğer stoper Mauricio ile takımın oyun kurucusu Lucas Biglia ise sakatlık geçirdiler ve oyun dışına alındılar. Lazio geniş bir kadroya sahip olmasına rağmen bu sezon hem oyun anlamında hem de skor olarak bir istikrar yakalayamıyor. Antonio Candreva, Felipe Anderson, Lucas Biglia gibi yıldız ortasaha oyuncularına karşın Lazio savunmada ve forvet bölgesinde bir türlü istikrarı sağlayamadı. 

Uzun süredir tartışılan teknik direktör Stefano Pioli'nin yerine bir dönem Hamza Hamzaoğlu'nun gelebileceği İtalyan basınına yansımıştı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!