comScore

Juventus Juventus

Juventus deplasmanda Borussia Dormund'u 3-0 yenerek turladı

18 Mart 2015, Çarşamba 23:34
Juventus deplasmanda Borussia Dormund'u 3-0 yenerek turladı

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Dortmund'a konuk olan Juve, rakibini Almanya'da 3-0 yenerek turladı.

İlk maçı İtalya'da 2-1 kazanan Juventus, Dortmund karşısında Almanya'da da 2-0 kazanarak Şampiyonlar Ligi'nde adını çeyrek finalde yazdırdı.

Borussia Dortmund, karşılaşmaya taraftarının büyük desteğini alarak başladı ancak Juventus attığı erken golle Jürgen Klopp ve öğrencilerinin tüm planlarını bozdu. Henüz 3. dakikada sahne alan Tevez, Juventus'u Almanya'da 1-0 öne geçirdi.
İlk yarı boyunca rakibini zorlayan Juventus, 15. dakikada Lichsteiner ile çaprazdan gelip gole yaklaştı ancak sonuca ulaşamadı. Juventus'ta Pogba, 27. dakikada sakatlanarak yerini Barzagli'ye bırakmak zorunda kaldı. Ancak İtalyanlar oyunun kontrolünü bırakmadı.

37. dakikada Dortmund, Aubameyang ile ilk yarıdaki ilk fırsatını yakaladı ancak gol şansını değerlendiremedi. Juventus, soyunma odasına 1-0 üstün giren taraf oldu.

DORTMUND ÇÖKTÜ

Juventus, ikinci yarıda da Dortmund'a maça ortak olma şansı vermedi. 56. dakikada Morata, gole yaklaştı ancak şutunu Weidenfeller çıkarmayı başardı. Klopp, 63. dakikada Błaszczykowski'yi de oyuna aldı ancak etki edemedi. 70. dakikada Juve, Dortmund savunmasını az adamla yakaladı. Tevez, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve pasını yerden Morata'ya aktardı. İspanyol oyuncuya sadece dokunmak kaldı ve durumu 2-0 oldu. 79. dakikada Pereyra'nın asistinde Tevez bir kez daha sahne aldı ve maç 3-0'a geldi.

90 dakikada sonunda 3-0 kazanan Juve, iki maç toplamında 5-1'lik skora ulaştı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!