comScore

Juventus Juventus

İtalya'da şike iddiası

06 Ekim 2014, Pazartesi 13:42

Juventus-Roma maçının hakemi Rocchi'nin kararları sarı-kırmızılıları kızdırdı. Başkent, yanlı tutum nedeniyle lige şaibe karıştığı iddiasında bulundu, konu meclise taşınıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde hafta içerisinde Arsenal-Galatasaray maçını yöneten İtalyan hakem Gianluca Rocchi Çizme'yi karıştırdı. Serie A'da sezonun en önemli karşılaşması olarak gösterilen ve zirve yarışının kaderini belirleyecek Juventus-Roma mücadelesinde düdük çalan 41 yaşındaki isim, verdiği ve vermediği kararlarla maçı çığrından çıkardı. 
 
Torino ekibinin 3-2 kazandığı karşılaşmanın ardından özellikle Roma merkezli basın kuruluşları öfke saçtı. Corriere dello Sport gazetesi, Juve'ye iki penaltı birden çalan hakemi kıyasıya eleştirdi. Ligde puan rekorları kıran siyah-beyazlılara gönderme yapan gazete, "Juve'nin son rekoru: Rocchi hat-trick yaptı" başlığını kullandı ve "lige şaibe karıştı" yorumunu yaptı.  
 
Agnelli-Totti polemiği
 
Sarı-kırmızılı takımın futbolcuları da karşılaşmanın ardından kızgınlıklarını dile getirdi. Roma kaptanı Totti, "Burada bizim hakkımız yenildi. Her yıl hep aynı şeyler yaşanıyor. Juventus kendi ligini kursun ve orada oynasın. Bu, herkes için hayırlısı olur" dedi. Bu sözlere cevap Juventus Başkanı Agnelli'nin eşinden geldi. Emma Agnelli, "Keşke Totti gitse de kendi liginde oynasa" karşılığını verdi. 
 
Meclis gündemine gelecek
 
Öte yandan olaya siyasiler de müdahil oldu. Demokrat parti milletvekili Marco Miccoli, ekonomi bakanının yanıtlaması isteğiyle parlamentoda soru önergesi vereceğini açıkladı. İki kulübün de borsada işlem gördüklerini ve hissedarlarının bulunduğunu vurgulayan milletvekili, paydaşların hakemin yanlış kararlarıyla mağdur olduklarını savundu.  

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!