comScore

Inter Inter

Yaya Toure gelecek sezon Inter'da forma giyecek

06 Mayıs 2015, Çarşamba 17:03
Yaya Toure gelecek sezon Inter'da forma giyecek

Bu yaz Manchester City'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Yaya Touré'nin Inter'in teklifine "Evet" dediği iddia edildi.

Manchester City'nin bu sezon şampiyonluk potasından uzak kalmasının en büyük sorumlularından biri olarak gösterilen Yaya Touré artık İngiltere kariyerinin sonuna gelmek üzere.

İtalyan Sport MediaSet kanalına göre Mancini'nin çalıştırdığı Inter, Yaya Touré'ye yıllık, bonuslar dahil 8 milyon euroluk bir sözleşme önerdi. Bu teklifi sportif direktör Piero Ausilio aracılığıyla Fildişili yıldızın menajeri Dimitri Seluk'a götüren Milano ekibi, Yaya'yı da ikna etmiş durumda. Bunda en büyük etken takımın teknik direktörü Roberto Mancini. 2010 yılında, onu Barcelona'dan transfer eden Mancini, Yaya ile birkaç görüşme yaptı ve oyuncuyu Inter'e gelmeye ikna etti.
Inter'in bir sonraki hamlesi Yaya'nın bonservisi için Manchester City'nin kapısını çalmak olacak. Inter, kulübüyle 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan 31 yaşındaki oyuncu için Manchester City'ye 8 milyon artı bonuslar önermeyi planlıyor.

Orta saha için bir tecrübeli oyuncu daha düşünen Mancini, PSG forması giyen Motta ile Galatasaraylı Felipe Melo'yu listesine aldı. Melo da dün yaptığı açıklamada İtalya'ya geri dönüş sinyalleri vermişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!