comScore

Galatasaray Galatasaray

'Drogba saygılı olsun'

27 Kasım 2013, Çarşamba 10:37

Ünlü gazeteci Şansal Büyüka, Galatasaray'da Drogba sorunu olmadığını ama Fildişili starın takım arkadaşlarına daha saygılı davranması gerektiğini söyledi.

Şansal Büyüka, Milliyet gazetesinden Bilal Meşe'yle yaptığı söyleşide Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'deki durumu ve Didier Drogba'nın takım arkadaşlarıyla olan diyaloguyla ilgili olarak ilginç tespitlerde bulundu.

İşte Şansal Büyüka'nın sözleri;

“Melo bu sezon çok iyi oynuyor. Bu senenin en iyilerinden biri Egemen demiştim, biri de Melo. Ben Selçuk ve Melo'nun iyi oyununu Drogba'nın kenara gelişine bağlamam. Drogba varsa oynar. Drogba'nın formsuzluk nedeniyle kenara alındığını düşünmüyorum. Milli takımdan geldi, Real Madrid maçı var. Hoca da Drogba'yı dinlendirmek istedi. Ne var ki Drogba'da oynasa Burak merkezde olmalı. İki sezon 65-70 gol atmış adamı kenara çekmek Galatasaray'a zarar veriyor. Burak merkezde oynarsa hemen hemen her maçta gol atar. Gördük ki, merkezde oynayınca daha verimli oluyor. Dileriz Mancini de bunu görmüştür.

Galatasaray'da Drogba sorunu yok. Ancak Drogba'nın takım arkadaşlarına saygılı olması gerekiyor. Oyun 2-1...İsterse son dakika olsun olağanüstü bir penaltı atmış Selçuk. Onu da Selçuk atmalı. Her jesti de Selçuk'tan beklememek gerekiyor. Drogba takımda baba pozisyonunda. Babalar küçüklere daha iyimser yaklaşmalı.”

"YAPTIĞINIZ İŞ DOĞRUYSA, NİYE GİZLİLİK?"

- Galatasaray'da alışık olmadığımız bir olay gerçekleşti...Taraftarlar Florya'ya gitti, uyardılar, hatta hesap sordular:

“Bunu doğru bulmuyorum. Seyirci motive edecekse, Sivas maçında niye kötü oynadılar? Ayrıca bu davranış Galatasaray'ın prensipleri ile de örtüşmüyor. Belli ki bu, yönetim izniyle yapılan bir hareket. Peki, o zaman niye arka kapıdan alınıyorlar? Yaptığınız iş doğruysa, niye gizlilik tercih ediliyor?”

"FLORYA DÜZELMEDEN, G.SARAY DÜZELMEZ"

- Terim, dönemlerinde böyle bir şey yaşanmadı...

Terim olsa böyle bir şey olmazdı. Ben Florya'da düzenin temelden sarsıldığına inanıyorum. Düzelip düzelmemesi, Florya'nın başına gelecek ismin yeteneğine bağlı.” Fatih hoca Galatasaray'a gelmeden önce ‘Florya düzelmeden, Galatasaray düzelmez' düşüncesi ön plandaydı.

Şimdi de aynı şey geçerli. Fatih hocadan sonra bir otorite boşluğu oldu. Taraftarın oraya girmesi, negatif bir gelişmedir, sakıncalıdır, Galatasaray'ın gelenekleriyle ters orantılıdır. Alışkanlık yaparsa, kötü olur.”


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!