comScore

Galatasaray Galatasaray

Madrid'de karışık hesaplar!

27 Kasım 2013, Çarşamba 09:34

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynayacağı karşılaşmada çıkacak sonuç ve Juventus-Kopenhag arasındaki mücadelenin sonucu gruptaki hesapları belirleyecek.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bernabeu'da İspanyol devi Real Madrid'e konuk olmaya hazırlanıyor. Sarı-kırmızılılar adına çok kritik bir karşılaşma olma özelliği taşıyan maçtan alınacak sonuca göre Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki durumunu da netleştirebilir.
    
HER ŞEY SON MAÇA KALACAK
Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid maçı büyük önem taşısa da, teknik direktör Roberto Mancini'nin de dediği gibi buradan çıkan sonuç ne olursa olsun, Galatasaray'ın ve diğer takımların durumu son maçta netleşecek.
Galatasaray'ın Real Madrid'i deplasmanda yenmesi durumunda bile TT Arena'daki Juventus maçı son durumu belirleyecek. Sarı-kırmızılılar Madrid deplasmanında kazanır, Juventus da Kopenhag'ı yenerse, Galatasaray TT Arena'da Juventus'a kaybetmediği sürece adını bir üst tura yazdıracak. Ancak Galatasaray'ın Madrid deplasmanında puan kaybetmesi durumunda ise işler biraz daha karışık bir hal alacak. Sarı-kırmızılılar Madrid'de beraberlik ya da yenilgi alırsa, Juventus-Kopenhag maçında bir galibin çıkması sarı-kırmızılı takımı grupta 3'üncülüğe geriletecek. Aynı zamanda TT Arena'daki son maçta Galatasaray'ın Juventus'u mutlaka yenmesi gerekecek.

EN İYİ SENARYO BİLE ZOR...
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki durumunu sadece kendi oynayacağı karşılaşma da belirlemeye yetmeyecek. Galatasaray için bu gece çıkacak en iyi durumda bile sarı-kırmızılıların son durumu TT Arena'ya ve Real Madrid'in son maçında belli olacak. Galatasaray'ın Real Madrid'i yenmesi ve Kopenhag'ın da Juventus deplasmanından galip ayrılması çıkabilecek en iyi sonuç olarak görülüyor. Bu durumda Galatasaray puanını Kopenhag ile birlikte 7 yapacak. 3 puanda kalan Juventus saf dışı kaldığından, son maçlarda Galatasaray yenilse bile Real Madrid'in Kopenhag'ı yenmesi, sarı-kırmızılı takımı Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura taşıyacak.

SADECE AVRUPA LİGİ GARANTİLENEBİLİR

B Grubu'nda oynanacak 5. maçlar sonunda Galatasaray sadece Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantileyebilir. Galatasaray'ın Madrid'i yenmesi ve Juventus-Kopenhag maçından bir galip çıkması durumunda sarı-kırmızılı takım en kötü ihtimalle Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantileyecek. Ancak Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ni garantilemesi için Madrid'i mutlaka yenmesi gerekiyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!