Soru-cevap şeklinde gerçekleşen söyleşiden öne çıkanlar şunlar oldu:
G.Saray'ı yenen F.Bahçe, ezeli rakibiyle puan farkını 9'a çıkardı. Bu rehavete yol açar mı?
Kadro geniş olduğu için bu durum rotasyonla çözülebilir. Fenerbahçe özellikle önündeki iki maçı kazandığı taktirde rakiplerinin de demoralize olması muhtemel. Ancak soyunma odalarındaki devre arası görüntülerinin medyaya yansıması çok da hoş olmuyor açıkçası. Başarı ve başarısızlıkta çok daha dikkatli olmak lazım. Ersun Yanal, teknolojisiyle, tecrübesiyle ve futbol birikimiyle fazlasıyla Fenerbahçe'ye katkı sağlıyor. Ama kazanılan maçlardan sonra devre arasında soyunma odasındaki (evindeki) görüntülerin medyaya servis edilmesi, yarın bir gün alınacak sonuçlarda başına iş açar. Zaten başarısını fazlasıyla değerlendiren insanlar var. Bu yüzden kazandıkları zaman ortaya çıkan görüntüler pek hoş olmuyor açıkçası.
Fevzi Tuncay'ın yaşadıklarından yola çıkarsak eski bir futbolcu ve ağabeyleri olarak genç futbolculara nasıl bir tavsiyede bulunabilirsiniz?
Medyada Fevzi kardeşimize yapılan yardımlar, yardımı yapanlar tarafından açıklanmadı. Prosedür uygulanırken başkaları tarafından sızdırılan bir haber bu. Yoksa ben de dahil tüm dostlar asla ve asla gündemde olduğu gibi gündeme gelmek isteyen insanlar değil. Sadece Fevzi'yle ilgili değil hayatlarında kimsenin bilmediği şekilde ihtiyacı olanlara yardımcı olan insanlardır bunlar. Herkese teşekkür ederim. Dostlar sadece eski bir sporcuya kimsenin bilmeyeceği şekilde yardımcı olmuşlardır. Reklama ihtiyaçları yoktur. Bu konu isimlerle sosyal medyada çok gündeme geldiği için hepimiz rahatsızız.
ARTIK TOP FEVZİ'DE
Bu eleştirileri yapanlar da ihtiyacı olanlara yardımcı olsun. Fatih Terim de Fevzi'ye Milli Takım kadrosunda şans vereceğini açıkladı sağ olsun. Artık top Fevzi'dedir. Sadece genç oyuncular için değil herkes için geçerli bir durum. Herkesin başına gelebilecek şeyler. Bundan ders çıkarmak gerekir. Önemli olan da bu.
G.Saray'da 'sportif direktör' konusu tartışılıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ben Türkiye'de bunun bir teknik adamla uygulanabileceğine inanmıyorum. Mustafa Denizli'nin, Bülent Korkmaz'ın, Abdullah Avcı'nın isimleri geçiyor. Bunlar deneyimli ve önemli isimler. Ama Türkiye'de bu, tartışmaya ve spekülasyona açık bir anlayış olur. Anladığım kadarıyla takımı, kulübü iyi bilen, Mancini'ye yardımcı olabilecek biri aranıyor. Ben tüm bu unsurlara çok uygun olan Hakan Şükür'ü aklımdan geçiriyorum ama Milletvekilliği nedeniyle uygun mudur bilmiyorum. Ünal Aysal bu konuma teknik direktör tercih etmemeli. Hakan Şükür'ün camiayı, kulübü, oyuncuları, taraftarı Mancini ile birlikte yönetebileceğini düşünüyorum.

