comScore

Galatasaray Galatasaray

Albayrak'tan Aysal ve Terim gerçekleri

12 Kasım 2013, Salı 02:36

Galatasaray'ın eski yöneticisi Abdürrahim Albayrak, Beyaz TV'deki Derin Futbol programına telefonla bağlanarak merak edilen konulara açıklık getirdi.

Galatasaray'ın eski yöneticisi Abdürrahim Albayrak, Beyaz TV'deki Derin Futbol programına telefonla bağlanarak merak edilen konular üzerine açıklamalarda bulundu.

Sözlerine sarı kırmızılı takımın içinde bulunduğu durum ile ilgili bir değerlendirme yaparak başlayan Albayrak, "Bunların hepsi düzelecek Alah'ın izniyle. Geçen senenin başında da talihsiz puanlar kaybetmiştik. Ligin sonuna kadar ise bu kayıpları telafi ederek şampiyonluğa ulaşmıştık. Galatasaray bu kötü günleri aşacak tecrübe ve kaliteye sahip. Lige verilen 15 günlük ara da ilaç gibi gelecek" dedi.
"3 AY OLDU, İŞLER YÜRÜMEDİ"

Sonrasında sözlerine devam eden Abdürrahim Albayrak önemli olayların içyüzünü aktarırken, şu ifadeleri kullandı:

"Rasim Bey çok iyi bir Galatasaraylıdır ama yıpratma çabalarını anlayamıyorum. Sana kimlerin neleri taşıdığını çok iyi biliyorum. Galatasaray'ın kötü gitmesi hakkında biri ile görüşme yaptıysam peygamberin ümmeti olmayayım. Ne zaman istersen benimle konuş. Hatta biraz öne Ali Dürüst beni aradı, bu adamın seninle ne alıp veremediği var diye. Belki ben bilmeyerek size karşı bir suç mu işledim."

"Başkana kim ne derse herkese inanıyor. çok iyi niyetli zaten bu nedenle hem beni hem de hocayı kaybetti. Ben başkana ne söylediysem hepsini kabul etti, çok sağolsun. Ben defalarca Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ı aradım. Yöneticiliğin vasfı bu sorunları halletmektir. 3 ay oldu bizler ayrıldıktan sonra, işler yürümedi."

AYSAL'DAN GEÇ GELEN İTİRAF

"Ünal Başkan çok iyi niyetli, herkese inanan biri nsan. Onunla çalışmak çok büyük bir zevk. Keşke yeniden çalışsaydık. Açın başkana sorun, Torku Konyaspor maçında 'Keşke Ali Dürüst ve seni tekrar yönetime alsaydım' dedi. Bana dedi ki sen beni hiç aramadın. Başkanım sen benim ile senelerdir ne yaptığımı gördün dedim. O da sen beni hiç aramadığın için yeni yönetimde ekibimle çalışmak istemediğini düşündüm" dedi. Bugüne kadarki tüm başkanlar benim öz babam gibidir."

"GALATASARAY KRİZİ ÇÖZECEKTİR"

"Bu takım geçen sene de lig başında ciddi puanlar kaybetti. Göreceksiniz birkaç hafta içinde Galatasaray çok iyi noktalara gelecek. Galatasaray dün korner atamadı. Maçı tribünden izledim, sonuna kadar beklemeyip 88. dakikada stattan çıktım. Galatasaray ne olursa olsun takım ile tecrübesi ile bu tür durumlarda krizi sakin bir şekilde çözecektir. Bizim üzerimize düşen ne varsa ise yerine getirmekten kaçınmayacağımızı defalarca söyledik."

HAMİT VE MELO'NUN TRANSFERİ

"Hoca ile konuşuyorduk, başkan hiçbir zaman söylediklerimizin hiçbirine 'Hayır' demedi, Allahı var. Transfer öncesi biz Ali Dürüst ile beraber hocamızla konuşup sonrasında başkanın onayını alıyorudk. Ben Berlin'e gittiğimde Hamit Altıntop'un transferi için, 'Kaç paraya olursa olsun bitir' dedi. Felipe Melo transferinde de öyle. Bugüne kadar başkan bana bir kere bile 'Hayır' demedi."

ALPER POTUK'TAN NEDEN VAZGEÇİLDİ?

"Alper Potuk transferinde Ali Dürüst ile birlikye kendi şirketimde Eskişehirspor yönetimi ile anlaştık. Ertesi gün beni arayıp tekrar görüşmek istediklerini ilettiler. Ali Abi yanımda yoktu, o nedenle bu talebi geri çevirdim. Ben hiçbir zaman tek bşaıma transfer yapmadım. Biz bütün transferi oturup bitirdik. Götürdüm Halil Başkan ile Ünal Başkan'ı Les Ottomans'da el sıkıştırdık, bu işi tatlıya bağladık. Ertesi güün telefon geldi Fenerbahçe'nin araya girip futbolcu artı para teklif ettiklerini bildirmeleri üzerine ben de başkanı aradım. 'Kulübe bir kuruş para daha verme dedi, futbolcunun ücretinde artışa gidilebilir' dedi, biz be bu nedenle transferden vazgeçtik."

TERİM'İN GÖNÜL KOYMA NEDENİ

"İki sene içerisinde playoff oldu, yanımda 8 bin kişi çalıştırdığıma rağmen ben bugüne kadar hiçbir antrenman, kamp veya maçı kaçırmadım. Benim o kamplarda ne çile çektiğimi beni yaradan Allah bilir. Başkan ile bir telefon konuşmamı hocadan gizlediğim için bana gönül koydu. Ben başkanın her söylediğini ona iletemezdim, yöneticilik bunu gerektirir. Ben başkanın her söylediğini Fatih Terim'e anlatsaydım daha o gün kendisi görevini bırakabilirdi."

"FATİH TERİM'DEN ALLAH RAZI OLSUN"

"Heyecandan biz o kadar dolmuştuk ki Mersin İdman Yurdu maçında gol attıktan sonra kimsenin gözü kimseyi görmedi. Beni biri bıçaklasa ben anlamazdım. Hoca da farkında değildi. Hoca bana asla toz kondurmadı. Çünkü biz hoca ile çok iyi bir ekip oluşturduk. Allah razı olsun Fatih Terim'den. Başkanın da büyük desteği oldu. Ali Abi bana 'Kulübe gelen taksi faturalarını bile senin onayın olmadan imzalamam 'dedi. Herkesin teker teker sıkıntıları ile ilgileniyordum. Allah aşkına bir gün elini sıkmadığım saçını okşamadığım bir personel var mı gidin sorun."

"ORADA OLSAK BUNLAR YAŞANMAZDI"

"Sadece Ali Abi ve ben değil. Refik Arkan da, Adnan Öztürk ve Ali Gürsoy da var. Şampiyonluk sevincini bize yaşatmadılar. Herkesin emeğine yazık oldu. Başkanı doldurdular. Zaten talihsiz bir açıklama vardı, seçimden sonra. Hoca ile aramızdaki aracıları çıkardık, artık bir sorun yaşamayacağız diye ama 3 ayı çıkaramadılar. Biz orada olsak bunlar yaşanmazdı. Bu kırgınlığımızı unutmamız için Galatasaray'ın şampiyon olması lazım. Hocaya her seferinde ne olursa olsun Ali Abi ile birlikte 'Dört yıldızı takmadan gitme' dedik, hoca da futbolculara aynı şeyi söyledi. Ama ne olduysa da nazar değdi, biz de anlamadık."

"HER ŞEYİMİZİ VERDİK"

"Adnan Polat başkanım da vardı, Lutfi Arıboğan da vardı, hep beraber bir iftardaydık. İftarda 'Allah aşkına bakın şampiyon olduk, daha çok yapacak işimiz var, bırakın da çalışalım" dedim. Fatih Hoca, Florya'da ev yaptırdı. Fatih Hoca'nın yaptığı işleri görmezden geleni Allah çarpar. Her şeyimizi verdik. Fatih Hoca'nın gözyaşlarını görünce ben de ağladım. Ben çok vefalı bir insanım."

MAÇ ÖNCESİ ESKİ ALIŞKANLIK

"Fenerbahçe derbisine giderken, takımda beraber çalıştığımız dönemde olduğu gibi Fatih Hoca'nın annesi ve babasını aradım, dualarını almak içn yine aklıma gelince içim elvermedi. 'Anneciğim, babacığım ne olur dua edin' dedim. Onlar da dualarımız 'Sizinle' dedi. Çok vefalı insanlar sağolsunlar."

AZİZ YILDIRIM'IN JESTİ

"Benim bilet sıkıntım vardı. Abdullah Kiğılı'yı aradım. 5 dakika sonra Aziz Yıldırım beni aradı, 'Bütün locam senindir' dedi. Ben de federasyondan bana yer ayarlandığını söyleyip ilgisi için kendisine teşekkür ettim."

TELEFON KRİZİNİN DETAYLARI

"Başkan talimat verecek sekreterlerine, bana Fatih Hoca'yı arayın bulun diyecek. Ben de kaç kere aradım, eşi Fulya Hanım üzerinden ulaştım. Real Madrid maçından sonra çok üzüldü, ben de kendisini teselli etmek amacı ile karşılaşmanın ardından hocamın yanına indim. 'Ben telefonumu kapatıyorum, bana bir şey olursa Fulya Hanım üzerinden ulaşırsın' dedi."

"TARAFTAR TAKIMA GÜVENSİN"

"Galatasaray yönetimindeki herkes benim çok sevdiğim kardeşlerim. Herkes Galatasaray Başkanı olabilir, Fatih Terim neden olmasın. Ben mezarda bile olsa kalkar gelirim bu kulüp adına çağrıldığım takdirde. Galatasaray taraftarı bu takıma güvensin. İki maç kötü oynadık diye Galatasaray takımı şampiyon olamaycak diye bir şey söz konusu değildir. Bizim elbirliği ile şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyorum."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!