comScore

Galatasaray Galatasaray

Golcülerin derbisi olacak!

09 Kasım 2013, Cumartesi 10:37

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi aynı zamanda iki takımın golcülerinin de düellosu şeklinde geçecek.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak dünyanın en büyük derbileri arasında kabul edilen kritik karşılaşma, aynı zamanda her iki takımın da golcülerinin düellosuna sahne olacak.

Kadıköy'deki zorlu derbide Spor Toto Süper Lig'in en golcü isimleri arasında ilk 10 sırada yer alan Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golcüleri karşılaşmanın skorunu doğrudan etkileyecek ilk isimler olmaya hazırlanırken, taraftarlar da bu isimlere çok güveniyor.
LİDERİN GOLCÜLERİ YABANCI!

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın en büyük kozu, hücumdaki alternatif silahları olacak. Yanal'ın elindeki 4 önemli golcü isim de bu sezonki performanslarıyla göz dolduruyor. Sarı-lacivertli takımın en skorer isimleri 5'er golü bulunan Dirk Kuyt ve Moussa Sow olurken, alternatif isimler Webo ve Emenike'nin de 4'er golü bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin oynadığı son 3 resmi maçta özellikle Sow'un ve Emenike'nin performanslarındaki artış, sarı-lacivertli camiayı kritik maçta rahatlatıyor. Emenike son 3 lig maçında 4 gol atarken, Sow da son 3 lig maçında fileleri 2 kez havalandırmayı başardı.

DROGBA TAM BİR DEPLASMAN AVCISI

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin de zorlu derbi mücadelesinde en güvendiği isimler forvet bölgesinde oynayan Didier Drogba ve Burak Yılmaz olacak. Eksik ve sakatların çokluğunda kadro kurmakta zorlanan İtalyan hocanın kafasının en rahat olduğu bölge de burası...

Galatasaray'ın oynadığı son 4 resmi maçta 3 gol atmayı başaran Didier Drogba, Spor Toto Süper Lig'de attığı 6 golle de sarı-kırmızılı takımın en skorer ismi olurken, Burak Yılmaz da 4 golle Fildişili yıldızı takip ediyor.

Galatasaray camiasının yüzünü güldüren bir diğer detay da Didier Drogba'nın sarı-kırmızılı forma altında deplasman maçlarında sergilediği performans. Fildişili yıldız geçen sezonun devre arasında Galatasaray'a geldikten sonra ligde 23 karşılaşmada görev aldı. Bu 23 karşılaşmada 11 gol atarken, 6 gol asist yapma başarısı gösteren Drogba, bu gollerin 5'ini deplasman maçlarında filelere gönderdi. Aynı zamanda Drogba'nın bu sezon attığı 6 golün 4'ü de dış saha maçlarında geldi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!