comScore

Galatasaray Galatasaray

Mancini'nin derbideki kritik ismi

09 Kasım 2013, Cumartesi 10:37

Pazar günkü derbide Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini F.Bahçe'nin sol kanadını Eboue ile durdurmaya hazırlanıyor.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin, Fenerbahçe ile oynanacak derbideki en kritik isimlerinden biri Emmanuel Eboue olacak.

Son haftalarda Galatasaray'daki performansını arttıran Eboue, Fenerbahçe'nin sol kanadında oynayan ve son haftalardaki etkili performansıyla göze çarpan Caner ile sık sık karşı karşıya kalacak. Roberto Mancini de Eboue'den hücumdaki katkısı kadar savunmada da ekstra dikkatli ve mücadeleci olmasını istiyor.
Galatasaray'a geldiği dönemden bu yana sağ bekin değişmez ismi olan Eboue, Fatih Terim'in ardından Mancini'nin de vazgeçilmezlerinden oldu. Yabancı sınırlaması nedeniyle sıkıntı yaşayan Galatasaray'da 4 lig maçı kaçıran Eboue, son 3 maçtaki performansıyla eski günlerine dönüş sinyali verdi. Eboue Galatasaray'ın TT Arena'da Kopenhag'ı 3-1 yendiği karşılaşmada da 2 gol pası vermişti.

Torku Konyaspor maçında sol bekte denenmesine rağmen Mancini, Caner'in etkinliğini azaltmak için Eboue'ye sağ bekte görev verecek.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!