comScore

Galatasaray Galatasaray

F.Bahçe'ye 'ışık' göndermesi! 'Kazanınca...'

08 Kasım 2013, Cuma 13:38

Galatasaray Üniversitesi ile Avrupa Kulüpler Birliği'nin (ECA) düzenlediği "Genç Futbolcu Yapılanması: Futbolun Temel Yapıtaşı" adlı seminerde elektrikler kesildi ve F.Bahçe derbisine gönderme yapıldı.

Galatasaray Üniversitesi ile Avrupa Kulüpler Birliği'nin (ECA) düzenlediği ve Avrupa'nın önemli takımlarının temsilcilerinin katıldığı "Genç Futbolcu Yapılanması: Futbolun Temel Yapıtaşı" adlı seminer İstanbul'da yapılıyor. 

Galatasaray Üniversitesi'nin Yiğit Okur Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen seminere, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, sarı-kırmızlıl kulübün yöneticileri Ebru Köksal, Necati Demirkol, Mehmet Karlı ile Schalke 04, Olympique Lyon, Real Madrid, Standard Liege takımlarının akademi yöneticileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Arıboğan, önemli bir organizasyona imza atıldığının altını çizerek, şunları söyledi:

"Genç nüfusa fazla sahip olan bir ülke olarak sporun öneminden bahsetmemize rağmen altyapılarımızda ve genç sporcu sayılarımızda eksikliklerimiz var. Türkiye'de altyapının önemini benimsiyoruz ama uygulamada yetersiz kalıyoruz. Sporu sevdiğimizi iddia ederiz ama sporcu bir topluma sahip değilizdir. Bir an önce sporcu bir toplum olmamız lazım ve bu seminer bu nedenle çok önemli."

Galatasaray Kulübü'nün hem eğitimde hem de sporda toplumun öncüsü olduğunu vurgulayan Arıboğan, şu ifadeleri kullandı:

"Altyapı futbol akademisi bizim en önemli hedeflerimizden birisidir. Spor kulüpleri olarak artık derneklikten çıkan, halka açılan şirketler olarak altyapıdan yetişen sporcularımıza ihtiyacımız var. Bu sporcular en önemli yatırımdır. Spor kulüplerinin geleceği yetiştireceği elit sporculardır. 'Artık gelecek, kapımızı çalmıştır' sloganını benimsiyoruz." 

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karlı ise yaptığı konuşmada, sarı-kırmızılı kulübün kuruluş amacını da yansıtan önemli bir seminer düzenlediklerini kaydetti.

Salonda kısa bir süre elektriğin kesilmesiyle ara verilen seminerde Karlı, "Bu hafta Kadıköy'de kazanınca da böyle bir sahne gerçekleşebilir" diyerek hafta sonu oynanacak derbi maça atıfta bulundu.

Seminer çıkışında ise Arıboğan, gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen Fenerbahçe-Galatasaray derbisini, bu semineri gölgelememek için konuşmak istemediğini belirtti.

ECA'nın gençlik akademileriyle ilgili raporunun da okunduğu seminerde konuşmacılar altyapıların önemine dikkati çekti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!