comScore

Galatasaray Galatasaray

Fatih Terim'in avukatından jet savunma

26 Ağustos 2013, Pazartesi 02:03

Galatasaray'ı çalıştırdığı sırada Abdullah Avcı'nın istifası üzerine A Milli Takım'da da teknik direktörlük görevine getirilen Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, bu süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ı çalıştırdığı sırada Abdullah Avcı'nın istifası üzerine A Milli Takım'da da teknik direktörlük görevine getirilen Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, Beyaz TV canlı yayınına bağlananarak, merak edilen konulara açıklık getirdi.

Müvekkilinden aldığı talimat üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettiğini dile getiren Özdemir, "Fatih Hoca, sanki milli takımın kendisine yaptığı teklifi kullanıyormuş gibi bir ifade kullanıldı. İkincisi, milli takımın teknik direktörü iken disiplin ihlallerinde bulunarak bunu avantaja çevireceğine yönelik kanaat uyandıracak beyanlarda bulunuldu" diyerek cevap haklarını kullanmak ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmek istediğini dile getirerek sözlerine başladı.

Sonrasında Rezan Epözdemir, geçtiğimiz hafta yaşanan süreç hakkında bilgi vermek amacı ile şunları söyledi:

"Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyelerinin verdiği izin doğrultusunda Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından milli takım teknik direktörlüğüne getirilmiştir.

Fatih Terim'in bu durumu Galatasaray ile arasındaki sözleşmenin devam edip etmeyeceğine yönelik bir avantaja çevirmesi söz konusu değildir. Milli hassasiyetler doğrultusunda 1 yıllığına ve hiçbir çıkar beklemeden Fatih Terim, bu görevi kabul etmiştir. Protokol henüz kağıda dökülmediği için Galatasaray Spor Kulübü'ne sözleşme ulaştırılmamıştır. Geçtiğimiz haftaiçinde şekli imza töreni yapılmıştır. Federasyon, en kısa zaman içinde gönderecektir."

Galatasaray'da yaptığı görev süresince Fatih Terim'in herhangi bir şekilde kayırılamayacağının altını çizen Epözdemir, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Ulusal ve uluslararası spor arenasının takdirine mazhar olmuş bir teknik adamın milli takımı kullanması gibi davranışlarla ilişkilendirilmesi çok da sağlıklı değildir.

Böyle bir şey sözkonusu olamaz. İhlaller karşısındaki müeyyideler, Spor Toto Süper Lig'deki teknik direktörler için geçerli olan neyse hiçbir kayıtma gözetmeksizin kendisi için de uygulanacaktır. Diğer teknik adamların hukuki statüsü neyse kendisi adına da farklı bir durum yoktur."

Geçtiğimiz sezon Fatih Terim'in aldığı 9 maçlık cezaya ilişkin görüşleri sorulduğunda ise Rezan Epözdemir, şu yanıtı verdi:

"Masum değiliz mağduruz." Hakem gözlemci raporları arasında çelişki var. Bunların hepsinin itirazını yaptık ama Tahkim Kurulu onadı. Cezanın infazı bittikten sonra bunların konuşulmasını doğru bulmuyorum."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!