comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'dan 'yasak' haberine yalanlama!

19 Ağustos 2013, Pazartesi 17:05

Galatasaray, başkan Ünal Aysal'ın şirket ve kulüp profesyonelleri ile ilgili bir yasak koyduğu haberini yalanladı.

Galatasaray, resmi site aracılığı ile basın organlarında yer alan ve Ünal Aysal'ın, sarı-kırmızılarda seçimle gelen yönetim kurulu'nun, şirket profesyonelleri ile görüşmesini yasakladığı yönündeki haberlere yönelik bir açıklama yaptı. Bildiride bu haber yalanlanırken, Galatasaray'ın modern yönetim anlayışına uygun bir şekilde yoluna devam ettiği vurgulandı.

İşte o açıklama...
"Bazı yayın organlarında yer alan “Profesyonel Yasak!” başlıklı haberlere istinaden bir açıklama yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

Göreve geldiğimiz günden itibaren şeffaf, hesap verebilir, Galatasaray değerlerini gözeten ve yüksek performanslı bir yönetim anlayışımızın gereği öncelikli projelerimizin başında gelen kurumsallaşma çalışmalarımız evrensel kurumsal yönetim ilkelerini baz almıştır.

Modern yönetim anlayışının bazını oluşturan kuvvetler ayrılığı prensiplerinde stratejiyi koyan ve performansı denetleyen ile icrayı gerçekleştiren yapıların net bir çizgi ile ayrılması esastır.

Kulübümüzün Tüzüğü başta olmak üzere tabi olduğumuz tüm mevzuat kapsamında yönetim ve icra arası rol, sorumluluklar ve yetki devrinin netleştirilmesi ve risk yönetimi ve iç kontrol sistemlerinin güçlendirilmesi en önemli hedeflerimizdir.

Bu çerçevede Yönetim Kurulu üyelerimiz strateji belirleme, hedef koyma, performans ölçme ve denetlemenin yanısıra sorumluluk alanlarındaki konular ile ilgili İcra Kurulu Başkanı'nın yönlendirmesi  ve bilgisi dahilinde görevli profesyoneller ile beraber çalışmalarını sürdüreceklerdir.

Dolayısıyla söz konusu haberin içeriğindeki yanlış ve yanıltıcı iddialar, maalesef kamuoyunu yanlış yönlendirilmekte, kulübümüzde olmayan bir durumu olmuş gibi yansıtmaktadır.  

Kamuoyuna saygılarımızla,

Galatasaray Spor Kulübü "

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!