comScore

Galatasaray Galatasaray

Okocha'dan Mikel'e transfer tavsiyesi

23 Temmuz 2013, Salı 11:49

Kariyeri ile Nijerya'nın futbol dünyasına iz bırakan isimlerinden Jay Jay Okocha, John Obi Mikel'in Galatasaray veya Monaco'ya transfer olmak yerine Chelsea'de kalmasının daha iyi olacağı görüşünü savundu.

Nijerya'nın futbol efsanelerinden Jay Jay Okocha, John Obi Mikel'in Galatasaray veya Monaco'ya transfer olmak yerine Chelsea'de kalmayı tercih etmesi gerektiğini belirtti.

Teknik Direktör Jose Mourinho ve Ganalı orta saha oyuncusu Michael Essien'in Chelsea'ye geri dönmesi ile oynama süresinin azalacağından endişe eden Mikel'in bu nedenle Londra kulübünden ayrılmak istediğine yönelik haberlerin son haftalarda basında fazlası ile yer alması, Nijeryalı yıldızın takımdan ayrılabileceği dedikodularını alevlendirdi.

Bununla ilgili görüşleri sorulan Okocha ise, Obi Mikel'i, İngiltere'den başka bir ülkeye gitme konusunda aceleci davranmayıp geçmişte edindiği tecrübeleri de göz önünde bulundurarak iyi bir karar vermesi yönünde uyardı.

'BİLDİĞİN ŞEYTAN BİLMEDİĞİN MELEKTEN İYİDİR'

Futbolculuk yıllarında bir dönem Fenerbahçe'nin de formasını giyen Okocha, Obi Mikel'in İngiltere Premier Ligi'nde oynadığı yılların oyuncunun iyi bir konumda olduğunu yeterince net bir şekilde gösterdiğini ifade ederken, elindeki tüm seçenekleri değerlendirmeden yeni bir yol izlememesi gerektiğini dile getirdi.

İşte Okocha'nın Obi Mikel'e verdiği o nasihat:

"Bence Mikel, nereye gitmek istediğini kendi adına karar verecek yaşa geldi. İyi tecrübeler ve özellikle son transferinin gerçekleşme şekli ile büyük bir mesafe kat etti. Eğer Chelsea'den ayrılacak ise, acele etmeden, nereye gitmek istediğini düşünmeli. 'Bildiğin şeytan, bilmediğin melekten daha iyidir.' sözünü dikkate almalı. Günün sonunda, kalmak veya istediği yere gitmek onun vereceği kararı bağlar."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!