comScore

Galatasaray Galatasaray

Dany, Süper Kupa'da cezalı mı? İşte yanıtı

22 Temmuz 2013, Pazartesi 16:02

Malaga ile oynanan hazırlık maçında kırmızı kart gören Dany'nin Süper Kupa'da cezalı olup, olmadığı tartışmalara yol açtı.

Futbol Arena Özel Haber - Galatasaray'ın Malaga ile oynadığı karşılaşmada kırmızı kart gören Dany için sosyal medyada Süper Kupa'da Fenerbahçe ile oynanacak maçta cezalı olduğu şeklinde haberler yayılmaya başlamıştı.

Futbol Arena olarak işin aslını yetkililerden öğrendik. Ulaştığımız disiplin kurulu yetkilisi, Dany'nin Disiplin Kurula'na sevk edilmeyeceğini belirtti. Kamerunlu futbolcunun muhtemelen 1 maçlık ceza alacağını ve bunu da ilk özel karşılaşmada çekeceğini söyledi.
Bu durumda Dany ilk hazırlık maçında oynamayarak cezasını tamamlayacak ve Fenerbahçe ile yapılacak olan Süper Kupa mücadelesinde görev alabilecek.

Yetkilinin verdiği bilgiye göre, hazırlık karşılaşmalarında kırmızı kart gören oyunculardan sadece iki veya üzerinde maç cezası alabilecek olanlar Disiplin Kurulu'na sevk ediliyor. Bir başka deyişle sadece sportmenlik dışı bir hareket sonucu kırmızı kart gören kurula sevk ediliyor ve cezasını resmi maçlarda çekiyor.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!