comScore

Galatasaray Galatasaray

G.Saray'ın başına talih kuşu kondu

22 Temmuz 2013, Pazartesi 13:19

kadrosunda Didier Drogba, Weley Sneijder gibi yıldızlar bulunan Galatasaray, dünyaca ünlü futbolcuları sayesinde ciddi rakamlar kazanmaya başladı.

Galatasaray, kaliteli kadrosunun karşılığını ekonomik olarak da almaya başladı.

Bünyesinde Drogba, Sneijder, Melo, Muslera gibi dünyanın tanıdığı yıldızları bulunduran Galatasaray, sezon öncesi tribün gelirini de katlamayı başardı. Sarı kırmızılı takımın İzmir'de Malaga ile oynadığı maçta 1.4 milyon TL tribün geliri elde edildi. Bu rakamın masrafları çıkarıldığında net 1 milyon TL sarı kırmızılı kulübün kasasına girdi.

Galatasaray'ın Ağustos ayı başında katılacağı Emirates Cup'ta da kasasını dolduracağı öğrenildi. Eboue'nin transferindeki ek maddeye göre Emirates Cup'a katılacak sarı kırmızılı kulübün, bu turnuvadan 1,5 milyon Euro'ya yakın gelir elde edeceği öğrenildi.

Sarı-kırmızılılar, 11 Ağustos'ta Kayseri'de Fenerbahçe ile oynayacağı Süper Kupa finalinde de ezeli rakibiyle birlikte kasasını dolduracak. Tribün ve ödül olarak sarı kırmızılı kulübün Süper Kupa finalinden 1 milyon Euro'nun üzerinde gelir elde etmesi hedefleniyor. Böylece sarı kırmızılı kulüp, sezon başlamadan 6 milyon TL gibi önemli bir gelir elde etmiş olacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!