comScore

Galatasaray Galatasaray

Derbi sonrasında alkışlanacak hareket

13 Mayıs 2013, Pazartesi 09:05

Derbi galibiyetini kutlayan Fenerbahçelilerle şampiyonluk sevincini yaşayan Galatasaray taraftarları birbirlerini kutladı, rakipleri lehine tezahüratta bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 2-1 yendiği derbi maçın ardından Fenerbahçeli taraftarlar galibiyeti, maçtan puansız ayrılan Galatasaraylılar ise lig şampiyonluklarını kutlarken, iki takım taraftarları Ankara'da dostluk mesajı verdi.

Takımları lehine tezahüratlarda bulunarak araçlarıyla tur atan Galatasaray ile Fenerbahçe taraftarları, Gazi Mustafa Kemal Bulvarında karşılaştı. Ellerindeki sarı lacivert ve sarı kırmızılı bayrakları sallayan taraftarlar rakiplerinin sevincine ortak oldu. Birbirlerini kutlayan taraftarlar daha sonra bir süre birlikte tezahüratta bulundu.

Fenerbahçeli Murat Benli, yaptığı açıklamada, bir taraftar olarak önemli bir derbiyi kazanmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, Galatasaraylıları şampiyonluk için tebrik ettiğini söyledi.

Aynı anda iki takımın da sevinç yaşadığını belirten Benli, yolda karşılaştığı Galatasaraylı taraftarlarla aralarında bir çekişme olmadığına dikkati çekerek, "Bir derbide kardeşlik varken kavga dövüş olmamalı. Biz derbimizi yaptık, maçı bitirdik, şimdi de birlikte kutluyoruz" dedi.

Galatasaraylı Bilgin Yılmaz da Fenerbahçeli Benli'nin son derece güzel bir centilmenlik örneği sergilediğini vurgulayarak, kendilerini tebrik ettiğini kaydetti.

Yılmaz, kardeşinin Fenerbahçeli olduğunu söyleyerek, "Biz dostuz, biz kardeşiz ne olur bizim kulüplerimizi yönetenler unutmasınlar, her ailenin içinde Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu birey vardır. Bizim aramızdaki dostluğu holiganlığa, dehşete, vahşete dönüştürmesinler" diye konuştu.

"Ezeli rekabet ebedi dostluk sözü gerçekten doğru" diyen Yılmaz'ın eşi Gülden Yılmaz ise Fenerbahçe'nin çok güzel bir maç çıkardığına işaret ederek, "O maç birgün boyunca sürseydi kesin izlenirdi" yorumunda bulundu.

Bir süre rakipleri lehine tezahüratta bulunmaya devam eden Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarlar daha sonra ayrıldı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!