comScore

Galatasaray Galatasaray

Dzeko ayrılıyor, Türk devi peşinde!

11 Mayıs 2013, Cumartesi 10:16

Sarı-Kırmızılılar'ın uzun süredir gündeminde olan Boşnak golcünün, Manchester City'de artık yedek kalmak istemediği ve sezon sonunda takımdan ayrılacağı öğrenildi.

Galatasaray'ın son iki sezondur peşinde olduğu Boşnak golcü Edin Dzeko'nun, sonunda İngiliz ekibi Manchester City'den ayrılacağı öğrenildi.

İngiliz basınından alınan haberlere göre, City'ye geldiğinden beri bir türlü teknik direktör Roberto Mancini'nin gözüne giremeyen ve Carlos Tevez ile Sergio Agüero'nun gölgesinde kalan 27 yaşındaki futbolcunun, sezon sonunda durumunu ciddi şekilde değerlendirme kararı aldığı belirtildi.
Büyük ihtimalle ayrılmayı kafasına koyduğu bildirilen Dzeko yaptığı açıklamada, “Artık sezonun bitmesine sadece 3 maç kaldı. Hedefimiz Premier Lig'de ikinciliği korumak ve yarın (bugün) Wigan'la oynayacağımız FA Cup final maçını kazanmak” ifadelerini kullandı.

Devler onun peşinde
Kulübüyle 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunan Dzeko ile Sarı-Kırmızılılar'ın yanı sıra Avrupa'nın devlerinin de ilgilendiği konuşuluyor. Tecrübeli forveti, Cim Bom'la birlikte en çok kadrosunda görmek isteyen takımların başında, bu sezonun Şampiyonlar Ligi finalisti Borussia Dortmund, İtalya'dan da Napoli ile Milan'ın peşinde olduğu öne sürüldü. Aslan'ın, bu üç ekiple birlikte Dzeko konusunda büyük bir yarışa girmesi bekleniyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!